DONEAZÃ!  Susţine-ne  
Asociaţia Sălajul pur şi simplu  27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank
|  Contact  |

Ancuța Mărieș și-a lansat volumul ”Leopard în pustie”, în prezența unui public numeros

Evenimentul a avut loc  la Casa de Cultură a Sindicatelor din Zalău, în cadrul celei de a V-a ediții a “Zilei Zânelor”.

Printre oamenii de cultură care au venit la evenimentul dedicat noii apariții editoriale a scriitoarei și pentru a-i susține demersul s-a numărat și Mircea Naidin, subsecretar de stat în Ministerul de Externe:

„Ancuța Mărieș uimește cititorii cu acest volum, unul dintre cele mai interesante și neașteptate de până acum. O carte pentru sufletul meu. Am ajuns la concluzia că autoarea poate aborda cu ușurință orice gen, dovedind asta prin grația, rafinamentul și măiestria cu care reușește să echilibreze narațiunea, încununată cu succes de personaje inteligente și inteligibil create” a scris Mircea Naidin, în textul introductiv intitulat „Despre chemarea specială a Ancuței Mărieș”.

Cu această ocazie, cei prezenți au putut sta de vorbă și schimba impresii cu autoarea, care a dat autografe cu zâmbetul pe buze.

Volumul ”Leopard în pustie – culegere de texte în proză”  în prezentarea grafică a Mariei Buda, a apărut la Editura Caiete Silvane, Colecția „Scriitori sălăjeni”, Zalău, 2019.

Ancuța Mărieș nu e o simplă scriitoare, ci e o minte complexă care construiește neîncetat, situații, personaje, stări, circumstanțe inedite, originale, reușind să-și surprindă neîncetat cititorii. Lumile sale sunt alcătuite din piese de puzzle rupte atât din lumea reală, cât și din cea fantastică, imaginea de ansamblu fiind una a suspansului. La terminarea facultății publică primul roman fantasy, „Lorzi de la capătul deșertului”. În anul 2000 se întoarce în Zalău, unde se angajează ca medic la pompieri. În anul 2006 publică al doilea roman, SF, „Surori pe veci amazoane”. Tot atunci începe să promoveze istoria României, punând bazele unei trupe de dans, teatru și muzică pe tematică istorică, „Nimfele Daciei”, cunoscute și ca „Zânele”. Începe colaborarea cu Roxana Câmpean, coregrafă și organizator de evenimente. În anul 2009 publică al treilea volum, o ficțiune istorică, „Mama Zânelor și centurionul” iar în anul 2018 își lansează volumul intitulat “Ritual în versuri comentate”.  În prezent lucrează în Ministerul de Interne, ca medic. Este membră a Cenaclului literar „Silvania” și a Asociației Scriitorilor din județul Sălaj.

  • ziua_zanelor_zalau_2019__25_
  • ziua_zanelor_zalau_2019__26_
  • ziua_zanelor_zalau_2019__22_
  • ziua_zanelor_zalau_2019__23_
  • ziua_zanelor_zalau_2019__24_ 
  

niciun comentariu

Lasă un comentariu