Direcţionează 2% pentru un altfel de jurnalism.
Formularul poate fi descărcat AICI
|  Contact  |     Susţine-ne! - DONEAZÃ!    

Ambasadorul Rusiei a vizitat obiective din Șimleu Silvaniei și Zalău

Ambasadorul Federației Ruse, E.S. Valery Ivanovich Kuzmin, s-a aflat la acest sfârșit de săptămână în Sălaj, unde a vizitat Șimleu Silvaniei și municipiul Zalău. Astfel, sâmbătă, 16 februarie, ambasadorul Federației Ruse s-a întâlnit cu primarul Septimiu Țurcaș, președintele consiliului administrativ al Simex S.A. Șimleu Silvaniei, Dumitru Blaga, și directorul comercial al firmei, Gabriel Lavrincic.

După vizita la fabrica de mobilă Simex din Șimleu Silvaniei, Valery Kuzmin, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federatiei Ruse în România, alături de soția și-a exprimat dorința de a vizita Muzeul Holocaustului. „Domnia sa este doctor în stiințe istorice și ne-am bucurat că ne-a oferit câteva sugestii în ceea ce privește expoziția interactivă a muzeului”, a transmis Daniel Stejeran, directorul muzeului.

Vizita Excelenței Sale, Valery Kuzmin, a continuat duminică, 17 februarie, la Zalău. La întâlnire au mai fost prezenţi Pavel Alekseenko – secretar în cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse, Ionel Ciunt – primarul municipiului Zalău, Gabriel Lavrincic – director comercial Simex SA şi Dan Chiş – director de Cancelarie în cadrul Instituţiei Prefectului. La invitația delegației oficiale a Federatiei Ruse, a fost prezentă și Comunitatea Evreilor Zalău Sălaj, prin președintele Dan Has.

În cadrul discuţiilor, prefectul Florin Florian a prezentat câteva aspecte privind oportunităţile economice ale judeţului Sălaj, în principal în domeniul agriculturii şi cel al turismului, menţionând totodată deschiderea instituţiei pentru orice oportunitate de colaborare în aceste domenii.

Ambasadorului Federaţiei Ruse în România, Valery Kuzmin, a precizat la rândul său că, în cadrul vizitei oficiale în Sălaj, a vizitat fabrica producătorului de mobilier Simex SA din Şimleu Silvaniei, care are relaţii economice de mai mulţi ani cu companii din Federaţia Rusă şi că şi-ar dori ca şi alte firme din judeţ să urmeze acest exemplu de succes.

După terminarea discuțiilor, delegația oficială a Federatiei Ruse în România, împreună cu președintele Dan Has, s-a deplasat la Monumentul în memoria soldaților ruși care au luptat împotriva fasciștilor pentru eliberarea Europei, unde s-au depus coroane și jerbe de flori în memoria celor uciși.

niciun comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*