R E D I R E C T I O N E A Z à 3,5%  

   D O N E A Z Ã!   Susţine-ne!     
|  CONTACT  |

Ajutoare sociale pentru sălăjenii care fac parte din categoria persoanelor defavorizate

Persoanele defavorizate din Sălaj vor primi 180 RON lunar, sub forma unor tichete sociale pe suport electronic, pentru consumul de hrană caldă și va fi demarat în ultima jumătatea a lunii noiembrie 2020.

Conform OUG 115/2020, beneficiarii acestui ajutor vor fi:

– persoanele care au venituri la nivelul indemnizației sociale pentru pensionari, în vârstă de 75 de ani împliniți sau peste această vârstă;

– persoane/ familii fără adăpost, inclusiv persoanele/ familiile care au fost evacuate și familiile cu copii care nu au domiciliu stabil, mai ales cele monoparentale.

La nivelul județului Sălaj au fost stabilite 24 de unități prin care vor putea fi valorificate aceste tichete, însă lista va fi actualizată și cu alte unități care vor dori să facă parte din acest program.

De aemenea, 500 RON vor primi elevii sălăjeni care sunt în întreţinerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe ţară.

Ajutorul se va acorda sub forma unor tichete sociale pe suport electronic, prin care vor putea fi achiziționate haine și rechizite. În perioada următoare va fi stabilită, prin licitație, o listă a unităților sălăjene care vor valorifica aceste tichete. Conform OUG Nr. 133/2020 destinatarii finali sunt:

– copiii cei mai dezavantajaţi din învăţământul de stat preşcolar;

– copiii cei mai dezavantajaţi din învăţământul de stat primar;

– copiii cei mai dezavantajaţi din învăţământul de stat gimnazial.
 
  

niciun comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.