DONEAZÃ!  Susţine-ne  
Asociaţia Sălajul pur şi simplu  27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank
|  Contact  |

Ajunsă la ediția a şasea, caravana teatrală Cultură’n Șură străbate satele sălăjene

Locuitorii din satele Șumal, Valcău de jos, Cheud şi Plesca din județul Sălaj sunt invitați, în perioada 23- 25 august, în curțile consătenilor lor, ce vor deveni, pentru câteva ore săli de teatru în aer liber.

Ceea ce a început acum 6 ani ca o inițiativă inedită și ușor exotică a devenit acum un act de normalitate în câteva sate din Transilvania: o trupă de teatru își amenajează decorul și luminile în curțile sătenilor și joacă gratuit un spectacol pentru toți membrii comunității.

Ediția a VI-a a proiectului „Cultură’n Șură” readuce teatrul în localitatea Șumal din comuna Marca, joi 23 august, de la ora 21:00, la Nuţu’ lui Oltean, cu spectacolul „Doctor fără voie”, în regia lui Victor Olăhuț. Piesa de teatru va fi jucată vineri, 24 august, de la ora 21:00, în satul Valcău de Jos, la Viorelu’ Sfătului, şi sâmbătă, 25 august, de la aceeaşi oră, în curtea şcolii din Plesca.

„Vă invităm să urmăriți o comedie alertă de moravuri și năravuri, un text clasic al cărui subiect este valabil și astăzi: impostura. În ce măsură haina îl face pe om sau, în cazul nostru, halatul pe medic?“, transmit organizatorii.

Spectacolul „Doctor fără voie”, de Molière, în regia lui Victor Olăhuț, a fost premiat la Festivalul Internațional de Teatru “Atelier” de la Baia Mare cu distincția „Cel mai bun spectacol într-un spațiu neconvențional”.

Distribuția: Marin Grigore, Ioana Rufu, Marius Costache, Iulian Gliță, Bogdan Costea, Lavinia Cosma, Florentina Năstase / Rodica Pașca. Intrarea este liberă.

Tot sâmbătă, 25 august, în satul Cheud, de la ora 13:00, va avea loc evenimentul Ziua Veseliei, în curte la Rodica Birta, unde responsabili cu buna dispoziție vor fi doi clovni simpatici, Prodan Dan și Alexandru Costache

Pornit de la o idee a regizorului Victor Olăhuț, Cultură’n Șură se desfășoară în parteneriat cu Centrul de Cultură și Artă al județului Sălaj. Proiectul a coagulat în jurul său atât prieteni apropiați din breaslă – Flavius Lucăcel, dramaturg, și Florentina Năstase, actriță, cât și particulari cu viziune – Viorica Samson Manea, o susținătoare a evenimentelor culturale din România, și este, de asemenea, susținut financiar și logistic de parteneri și sponsori.
 
  

niciun comentariu

Lasă un comentariu