DONEAZÃ!  Susţine-ne  
Asociaţia Sălajul pur şi simplu  27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank
|  Contact  |

Clubul de acasă: Aici e acasă

Nu am scris de ceva timp pentru publicație, pentru că am avut de lucru la niște schimbări în viața mea. Da, m-am mutat într-o nouă casă, în orașul meu natal, Zalău. Și îmi place aici. Am familia aici, am mulți prieteni, cunoștințe. Îmi place să ies și să întâlnesc oameni pe care nu i-am văzut demult. Am păstrat legătura în mediul online cu mulți dintre ei. Dar nu e același lucru. Acum e mai complicat puțin cu vizitele, cu socializarea. E uneori complicat pentru atunci când întâlnesc o persoană dragă stau să mă gândesc dacă să o îmbrățișez de revedere sau să întind mâna sau un salut formal de la distanță. Nu pot spune ce aleg, e ceva de moment. Dar important e că reușim să ne vedem în circumstanțe sigure.

De altfel, odată cu revenirea mea în oraș, nu că nu aș fi venit des și cât am locuit în județul vecin, am ales să merg pe o cale ce îmi permite să mă implic în bunul mers în ceea ce privește administrația locală. Pentru că îmi doresc un oraș mai bun pentru mine, pentru familia mea, pentru toți cei din jurul meu, pentru oamenii de aici, din Zalău. Dar nu am să politizez articolul.

Ce am în Zalău? De ce m-am întors în acest oraș? Pentru că îmi place aici. Aici am crescut. Țin minte că eram de vârsta claselor primare și ne duceau părinții, pe mine și surorile mele, la bunici la țară, cum obisnuim să spunem, în vacanțe, unde stăteam mai multe zile. Și îmi plăcea foarte mult acolo, am avut parte de bunici care ne-au iubit și ne-au făcut vacanțele minunate. Dar ce îmi mai aduc aminte e că ajungeam în Zalău și că deja simțeam că am ajuns acasă. Nu am să uit momentul în care am stat la geamul din bucătăria locuinței părinților mei și mi-am spus, “aici e cel mai bun loc din lume”. Eram copil. Și acum simt la fel. Bine, am o altă casă, am familia mea și casa mea e acum cea mai călduroasă și primitoare care poate exista. Cu siguranță, nu locul, ci familia. Și probabil de aceea păstrez acest sentiment cu mine, că aici, unde am familia, prietenii și oamenii dragi aproape, sunt tot acasă. Așa am și gândit “Clubul de acasă”, pe un grup pe facebook, pentru că e ceva ce simt.

Vin cu aceste rânduri pentru că atât de multe persoane mă întreabă încă mirate, “de ce mă întorc în Zalău? “. Iar răspunsul e atât de simplu. Pentru că aici mă simt acasă.

Sper să reușesc să mă întâlnesc cu cât mai mulți dintre voi, prieteni dragi. Să ne revedem cu bine!
 
  

niciun comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.