DONEAZÃ!  Susţine-ne  
Asociaţia Sălajul pur şi simplu  27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank
|  Contact  |

Actorii din Mediaş au amuzat, din nou, publicul zălăuan, cu două piese scurte

În contextul Zilei Internaţionale a Teatrului, actorii trupei „Noi și… Atât” Mediaș au revenit la Zalău şi au destins publicul zălăuan cu două piese scurte, concentrate şi pline de amuzament.

Actorii au oferit şi de astă dată momente abundând în  umor de situaţie, în care metehnele românești au fost ironizate savuros, în două piese purtând semnătura lui Alejandro Casona.

În ”Fabula tainei bine păstrate”, un om sărac, pe nume Huanelo, interpretat de Dan Popa, găsește o comoară. În loc să se bucure, acesta e speriat de posibilele necazuri, pe care le-ar întâmpina dacă comunitatea ar afla. Gabi Medeșan,  în rolul de tată al lui Huanelo, un om în vârstă, scos din liniștea-i obișnuită de pățania fiului său, încearcă să-şi ajute fiul, încurajându-l şi dându-i sfaturi pertinente, demontate rând pe rând, şi pe bună dreptate, de fiul acestuia. Gabriela Feher a reuşit un rol grozav intrând în pielea lui  Leonela, soția şi spaima acestuia, o persoană cu rang, care trăiește în sărăcie şi care suferă de limbuţie spre disperarea soţului, care recurge la o poveste încâlcită cu iz de fabulous, menită să distragă şi să-şi sperie în acelaşi timp soţia în speranţa că va tăcea de astă dată. Doar că eforturile lui sunt în zadar pentru că ea divulgă întâmplarea primilor veniţi, în persoana a două cucoane parvenite și vecine cârcotașe, interpretate de Iulia Oltean și Jacqueline Stan, care completează cu succes tabloul de început de secol, în care se desfășoară acțiunea piesei.

În ”Șiretenia și dreptatea judecătorului”, acțiunea are loc într-o sală de judecată, unde judecătorul – Gabi Medeșan, de dragul poftelor sale de mare gurmand, este pus în situația să împartă dreptate şi să o dea tocmai acuzatului. Complice îi este secretarul, Jacqueline Stan,  care îl măgulește cu complimente şi îl susţine în acest demers. Una peste alta, piesa îl prezintă pe hangiul care îi găteşte judecătorului toate bunătăţile pământului, în boxa acuzatului. Acesta este învinuit de furt (puiul de mistreț pe care i-l adusese judecătorului), o naștere nereușită a soției croitorului de care se împiedică hangiul, în timp ce fugea de vânător, patru coaste rupte unui pelerin, în timp ce hangiul fugea de frica vânătorului şi o coadă de măgar ( animalul se împotrivea să fugă în timp ce hangiul îi cerea să se ridice de la pământ). Achitarea hangiului, prezentată în momente pline de inedit prin metodele șirete ale judecătorului, care îi obligă rând pe rând să renunţe la capul de acuzare, puşi în situaţia de a se vedea din acuzatori, acuzaţi au stârnit hazul şi aplauzele spectatorilor.

Dincolo de jocul admirabil de pe scenă, actorii amatori din trupa „Noi și… Atât” Mediaș au meritat din plin aplauzele şi aprecierea zălăuanilor, având în vedere pasiunea lor pentru teatru, în spatele căreia stă atât talentul remarcabil, cât şi multă muncă, în viaţa de zi cu zi fiecare din ei fiind prinşi în cu totul şi cu totul alte meserii sau activităţi, cum ar fi: instalator, poliţist, casier, elevi de gimnaziu sau liceu.

  • teatr_medias_zalau__6_
  • teatr_medias_zalau__2_
  • teatr_medias_zalau__10_
  • teatr_medias_zalau__1_
  • teatr_medias_zalau__4_
  • teatr_medias_zalau__5_
  • teatr_medias_zalau__7_
  • teatr_medias_zalau__8_
  • teatr_medias_zalau__9_ 
  

niciun comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.