DONEAZÃ!  Susţine-ne  
Asociaţia Sălajul pur şi simplu  27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank
|  Contact  |

Activitatea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sălaj pentru anul 2019, raport de evaluare

Activitatea de evaluare a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sălaj pentru anul 2019 s-a desfăşurat joi, 09 ianuarie 2020, începând cu ora 11.00, în Clădirea Transilvania din Zalău, la eveniment fiind prezenți prefectul judeţului Sălaj – Virgil Ţurcaş, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj – Marc Tiberiu, primarul municipiului Zalău – Ionel Ciunt, primarul oraşului Jibou – Dan Ghiurco, primarul oraşului Şimleu Silvaniei – Septimiu-Cătălin Ţurcaş, şefii structurilor şi unităţilor cu care Jandarmeria Sălaj cooperează pentru îndeplinirea misiunilor specifice şi cadre ale unităţii.

Din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române a participat colonel Mîrza-Roşca Traian, şeful Direcţiei Cabinet a Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, care a transmis mesajul Inspectorului general al Jandarmeriei Române, colonel Bogdan Enescu.

Inspectorul şef al I.J.J. Sălaj, colonel Cigăran Vasile-Adrian, a prezentat activităţile organizate, misiunile executate şi rezultatele obţinute în anul 2019, conturând totodată şi principalele direcţii de acţiune pentru anul 2020.

Astfel, au fost executate 1.817 misiuni de de asigurare a ordinii publice (misiuni la manifestări cultural-artistice şi religioase, misiuni la manifestări sportive, misiuni pe timpul vizitelor oficiale, acțiuni executate premergător și pe timpul desfășurării alegerilor, alte acţiuni), 317 acţiuni de restabilire a ordinii publice şi intervenţii pentru aplanarea unor conflicte, 8.042 misiuni de menţinere a ordinii publice.

Pe timpul misiunilor executate independent, au fost constatate un număr de 104 infracţiuni, cu 101 făptuitori, iar cu ocazia executării misiunilor în sistem integrat, în cadrul patrulelor mixte de ordine publică, au fost constatate un număr de 173 infracţiuni cu 170 făptuitori.

În materie contravenţională, la nivelul inspectoratului s-a aplicat un număr de 1.895 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 632.420 lei, dintre acestea 1423 fiind amenzi, iar 472 avertismente scrise.

Pe linia executării mandatelor de aducere, în anul 2019 au fost executate 577 mandate de aducere în 72 localităţi.

În perioada supusă evaluării, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Sălaj a asigurat paza şi protecţia instituţională la un număr de 19 obiective, menţinerea ordinii interioare necesară desfăşurării în condiţii de normalitate a activităţilor la 6 săli de judecată ale instanţelor judecătoreşti, 1.283 misiuni de asigurare a pazei şi protecţiei transportului corespondenţei clasificate, în cooperare şi sub autoritatea Serviciului Român de Informaţii, în zona de responsabilitate a Direcţiei Regionale de Informaţii Cluj, 156 misiuni de protecţie a transporturilor de bunuri şi valori aparţinând unităţilor de trezorerie şi contabilitate publică ale Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Sălaj, precum şi 8 misiuni de pază şi protecţie a transporturilor de produse cu caracter special, în beneficiul propriu.


  
  

niciun comentariu

Lasă un comentariu