R E D I R E C T I O N E A Z à 3,5%  

   D O N E A Z Ã!   Susţine-ne!     
|  CONTACT  |

„A fost prima și singura dată, după 1990, când l-am văzut pe președintele Coposu cu lacrimi în ochi”

Ioan_Gherasim_BadacinFostul secretar personal al lui Corneliu Coposu, Ion-Andrei Gherasim, aflat la Bădăcin, a relatat, în cadrul unui amplu discurs, o întâmplare de care a avut parte la prima vizită a dânsului în Bădăcin, alături de Corneliu Coposu, imediat după Revoluție, când apele erau încă tulburi. Am redat integral acel fragment și o altă întâmplare legată de Sfinxul de la Bădăcin, marele om politic, Iuliu Maniu.
„[…] Îi spuneam părintelui Borz, când am venit aici, că este a doua oară când am onoarea și cinstea să fiu la Bădăcin. Prima dată am fost pe data de 3 mai 1990, cu președintele Coposu, în acea campanie electorală, în care, din păcate, în fiecare localitate a județului Sălaj, am fost întâmpinați cu pietre de către rromi atât la Șimleu, cât și la Bădăcin, Bobota și Zalău. Când am ajuns la Bădăcin, însoțiți fiind de către fostul șef al poliției județului Sălaj, domnul colonel Viorel Dumitraș, a fost prima și singura dată, după 1990, când l-am văzut pe președintele Coposu cu lacrimi în ochi, în momentul în care a încercat să intre în casă, și nu a putut, deoarece conacul era închis cu lacăt. Mă aflam la 20 de metri de casă și lângă mine erau încă doi colaboratori ai Seniorului: Marius Lupuțiu, decedat din păcate, și Mișu Barcan, precum și colonelul Dumitraș, care îi spunea unui subaltern de-al său următorul lucru, și asta vă rog să o transmiteți mai departe, dragi sălăjeni: «Niciodată, cât voi fi eu șef al poliției Sălaj, Coposu nu va intra în această casă!» Aceste cuvinte le-am auzit eu personal, pe data de 3 mai 1990. Al doilea lucru, asta e o istorioară destul de drăguță. Eram în clasa întâi, la Cluj, și aveam o învățătoare originară din Oltenia. Într-o zi, ne-a spus că cel mai mare patriot român a fost Tudor Vladimirescu. Ajuns acasă, i-am spus bunicului meu, Ilie Lazăr, foarte apropiat colaborator de-al lui Iuliu Maniu, ce mi-a transmis în timpul orei doamna învățătoare. Ilie Lazăr s-a ridicat în picioare, s-a uitat în ochii mei și mi-a zis: «Să înveți un lucru și să-ți rămână până mori și să-l transmiți mai departe! Cel mai mare patriot român a fost Iuliu Maniu!» […]” Fragment – Ion-Andrei Gherasim, 8 februarie 2015, Bădăcin.1 comentariu

  1. Zăgan Vichente says:

    Bine.Bine.frumoase amintiri dar ce facem cu Partidul nostru să apărempe arena politică să avem candidaţi laalegeri unul si unul care să nu intre în afaceri dubiose ţi să teminăm odată cu reminişcenţele comuniste din ţară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *