DONEAZÃ!  Susţine-ne  
Asociaţia Sălajul pur şi simplu  27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank
|  Contact  |

A apărut revista „Accents francophones” (nr. 3), editată de Asociația Română a Profesorilor de Franceză din Sălaj

Cu ocazia  împlinirii a 50 de ani de la crearea Organizației Internaționale a Francofoniei, a apărut nr. 3 al revistei „Accents francophones”, revistă editată de ARPF Sălaj (Asociația Română a Profesorilor de Franceză din Sălaj),  sub îngrijirea prof.dr. Dorin Cosma,  președintele acestei asociații.

 „Așa cum am menționat la apariția primului număr al revistei «Accents Francophones», revista dorește să fie un pretext al exprimării libere de idei ale profesorilor de limba franceză din județ. «Accents francophones nr. 3» cuprinde articole ce atrag atenția asupra unor strategii și metode de predare-învățare în limba franceză, traduceri de poezie proprie, din limba română în limba franceză, activități teatrale la ora de limba franceză, argumente pentru învățarea limbilor străine, elogiu adus unor foști profesori de limbă franceză din Sălaj, introducerea limbajului familiar la ora de limbă franceză. O nuanță distinctă aduce intervenția în revistă a prietenului nostru francez, originar din Strasbourg si stabilit la Aghireș, Laurent Boesch, care cu «Greșeala de ortografie» («La Faute d’ orthographe») ironizează sistemul francez de ortografie. Nu lipsesc premiile obținute de elevii noștri din cadrul CFA (Clubs Francophones d’ Affaires), nici aspecte ale patrimoniului cultural tunisian, din vechea și măreața Cartagina a lui Hannibal, astăzi un bogat sit arheologic”, spune Prof. Dorin Cosma.

Șefi de stat de pe cinci continente vor fi prezenți în luna decembrie a acestui an la Tunis (Tunisia) pentru a sărbători semicentenarul creării acestei organizații mondiale a Francofoniei. Nu este deloc întâmplătoare alegerea acestei aniversări in Tunisia, una dintre cele mai importante țări francofone din lume, țară natală  a lui Habib Bourguiba (un foarte iubit președinte tunisian), unul dintre cei patru fondatori ai acestei organizații.


  
  

niciun comentariu

Lasă un comentariu