DONEAZÃ!  Susţine-ne  
Asociaţia Sălajul pur şi simplu  27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank
|  Contact  |

A apărut numărul lunii Februarie al revistei Sălajul pur și simplu

Revista Sălajul pur și simplu aduce în prim plan, în această lună, după cum v-am obişnuit, câteva locuri de poveste, alături de pagini dedicate valorilor sociale, culturale, istoriei și creației literare, dar şi hibelor sociale, prin intermediul pamfletelor.

Revista poate fi achiziționată, începând de joi,  21 februarie, de la chioșcul de ziare de lângă Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, ori poate fi comandat on-line, la adresa de e-mail: salajulpursisimplu@gmail.com, caz în care ne întâlnim și îți dăm revista ori o trimitem prin poștă. Prețul unei reviste e 10 lei.

În acest număr veți putea însoți echipa Sălajul pur și simplu în locuri deosebite din Sălaj, și nu numai, locuri cu o încărcătură aparte, locuri într-un cadru natural superb, locuri la îndemâna oricui dornic să descopere Sălajul neumblat, să-şi facă prieteni noi printre necuvântătoare, să vorbească cu spiritul pădurii și a apei şi să ademenească primăvară să vină mai repede.. Pentru că se poate și altfel.

În paginile revistei veți putea citi despre Promenada râului Crasna, râul celor “100“ de rațe sălbatice, despre mlaștina de la Iaz ce oglindește în negrul apei tot ce o înconjoară şi poveştile lui tanti Ileana, despre Uriaşii de piatră de la poalele pădurii. Veţi putea fi din nou copii, alături de elevul Călin la şcoala “Simion Bărnuțiu“, prima școală din oraș, şi veţi retrăi iernile cu bunica şi poveştile ei la gura sobei alături de Mihaela, ca apoi să călătoriţi  Derulând ferestrele  trenului – o bucată din lume, o bucată din viață. Vă veţi plimba pe străzile Zalăului în miez de noapte şi veţi putea contempla O troiță la poarta Cristolțelului. În vârful dealului, o arcadă de piatră, ca apoi să pătrundeţi în culisele unei săli de antrenament pentru suflet şi în final să aflaţi cum zălăuanii au petrecut Ziua Îndrăgostiţilor cu 14 poveşti de dragoste, în compania unor tineri actori entuziaşti.

Un păstrător al tradiției cum altul nu-i, Mircea Groza are pagina lui, iar aici veţi găsi o rețetă nealcoșă, iar pentru că Sălajul pur și simplu e al tuturor, colaboratorii noștri, de data aceasta Alexandra Pașca, Călina Miclea şi Ramona Ene  sunt prezenți cu articole în paginile revistei.

Numărul lunii lui Făurar are pe copertă o broderie tradițională sălăjeană. Revista se tipărește în ediție limitată, fiecare exemplar fiind unul de colecție.

Și pentru că se poate și altfel de jurnalism, totul – de la scris, redactat, tehnoredactat, tipărit, legat, până la distribuirea publicației -, e făcut de noi, cei de la Sălajul pur și simplu.
 
  

niciun comentariu

Lasă un comentariu