DONEAZÃ!  Susţine-ne  
Asociaţia Sălajul pur şi simplu  27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank
|  Contact  |

A apărut numărul lunii lui Undrea(15) al revistei Sălajul pur și simplu

Revista Sălajul pur și simplu aduce în prim plan, în luna decembrie, după cum v-am obişnuit pe parcursul acestui an, câteva locuri de poveste, alături de pagini dedicate valorilor sociale, culturale, istoriei și creației literare.
Revista poate fi achiziționată, începând de joi, 20 decembrie, de la chioșcul de ziare de lângă Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, ori poate fi comandat on-line, la adresa de e-mail: salajulpursisimplu@gmail.com, caz în care ne întâlnim și îți dăm revista ori o trimitem prin poștă. Prețul unei reviste e 10 lei.

În acest număr veți putea însoți echipa Sălajul pur și simplu în locuri deosebite din Sălaj, și nu numai, locuri cu o încărcătură aparte, locuri într-un cadru natural superb, locuri la îndemâna oricui dornic să descopere Sălajul neumblat, să-şi facă prieteni noi printre necuvântătoare, să guste porumbelele şi măceşele atât de dulci după prima brumă, să vorbească cu spiritul pădurii și să bea apă rece de izvor. Pentru că se poate și astfel.

În cele 52 de pagini veți putea citi despre locul unde pinii ascund Piatra de la Bodia şi unde doi oameni și un câine au împărțit frățește: un deal mie, un deal ție, despre 100 de metri de frumusețe la marginea văii de lângă podul peste vale, din satul Chendrea, despre Lacul de la marginea drumului, acolo unde natura încearcă să repare ce au stricat oamenii, în Chechiş. Veți putea citi povestea valurilor de alb din ochii unei fetiţe, despre ce înseamnă artele marţiale la miezul nopţii şi stima de sine, despre zălăuanii care au fost impresionaţi până la lacrimi de Oscar şi buni roz, în cadrul primului festival de teatru de anvergură din Sălaj, despre Șezătoarea Centenară: un eveniment care a adunat 100 de pânze, povești românești și femei frumoase. Despre eleganța sufletească, despre Alina. Veţi putea citi despre “Acordor de teremin”, cartea Danielei Hendea – despre sinceritatea curajului de a-ți deschide sufletul. Un păstrător al tradiției cum altul nu-i, Mircea Groza are pagina lui, unde cititorii vor putea găsi o rețetă nealcoșă, iar pentru că Sălajul pur și simplu e al tuturor, colaboratorii noștri, de data aceasta Mirel Matyas, Alexandra Pașca, Ramona Ene, Ovidiu Gordan și  Călina Miclea sunt prezenți cu articole în paginile revistei.

Numărul din această lună are pe copertă o broderie tradițională sălăjeană din Bădăci, satul lui Iuliu Maniu.. Revista se tipărește în ediție limitată, fiecare exemplar fiind unul de colecție.
Și pentru că se poate și altfel de jurnalism, totul – de la scris, redactat, tehnoredactat, tipărit, legat, până la distribuirea publicației -, e făcut de noi, cei de la Sălajul pur și simplu.
 
  

niciun comentariu

Lasă un comentariu