Direcţionează 2% pentru un altfel de jurnalism.
Formularul poate fi descărcat AICI
|  Contact  |     Susţine-ne! - DONEAZÃ!    

A apărut ediția lunii Martie a revistei Sălajul pur și simplu

În prima luna a primăverii, revista Sălajul pur și simplu e dedicată promovării locurilor frumoase ale județului, a evenimentelor de calitate din județ, a valorilor sociale, culturale, istoriei și creației literare, dar şi hibelor sociale, prin intermediul pamfletelor de la rubrica Tândală.

Revista poate fi achiziționată, începând de joi, 21 martie, de la chioșcul de ziare de lângă Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, ori poate fi comandată on-line, la adresa de e-mail: salajulpursisimplu@gmail.com, caz în care ne întâlnim și îți dăm revista ori o trimitem prin poștă. Prețul unei reviste e 10 lei.

În paginile revistei veți putea citi despre Tăul liniștit din pădurea Lapiș, un loc unde natura e atât de frumoasă; Impresionanta clopotniță de lemn a bisericii reformate din Recea, care poartă amprenta timpului și a ciocănitorilor; Periplu pe Someș cu Egreta 525; ori un interviu cu Sensei Oliwer Dobre, cel care-i pregătește pe sportivii de performanță și multiplii campioni mondiali ai clubului Terra Kid Zalău, care spune că: ”În primul rând, vreau să-i învăț pe elevii mei să aibă grijă de ei”. Ori poți să practici și tu Arte marțiale la miezul nopții – V. Poți urca muntele ca să te vadă lumea cum urci tu muntele. Ori poți să urci muntele ca să vezi lumea de acolo.

Rubrica ”Cronica unui eveniment de cultură” a dedicat câteva pagini unor evenimente care merită aduse cunoștinței cititorilor: Corbu, în concert la Zalău. Ascultându-i, nu apar întrebări de genul: ce stil e, ce vrea să spună? Muzica spune totul; Regal de balet și multă emoție, pe scena din Zalău; Păpușile, în prim-plan la muzeu, în expoziția ”Universul păpușilor – între joc și marcă identitară”. O expoziție specială prin mesaj.

Un păstrător al tradiției cum altul nu-i, Mircea Groza ne spune, într-un grai nealcoș, cum se prepară cocioaniele, iar interviurile cu bunica au ajuns la capitolul  XII: Apă vânătă, apă sângerie, Lacu’ Iadului.

Rubrica de creație îi găzduiește pe colaboratorii noștri: Alexandra Pașca –  Să-ți faci din casă, acasă;  Călina Miclea –  Pășind în primăvară, iar la final poți face o trecere în revistă a ultimelor lucrări efectuate la Casa Memorială ”Iuliu Maniu“: lumină, apă, canalizare și sistem de securitate.

Numărul din această lună are pe copertă, ca în fiecare ediție, de altfel, o broderie tradițională sălăjeană. Revista se tipărește în ediție limitată, fiecare exemplar fiind unul de colecție.

Și pentru că se poate și altfel de jurnalism, totul – de la scris, redactat, tehnoredactat, tipărit, legat, până la distribuirea publicației -, e făcut de noi, cei de la Sălajul pur și simplu.

niciun comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*