DONEAZÃ!  Susţine-ne   in promovarea unui altfel de jurnalism
Asociaţia Sălajul pur şi simplu     27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank     |  Contact  |

A apărut al 21-lea număr (iulie) al revistei Sălajul pur și simplu

Revista lunii iulie (nr. 21) a publicației Sălajul pur și simplu poate fi achiziționată, începând de vineri, 20 iulie, de la chioșcul de ziare de lângă Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, ori poate fi comandată on-line, la adresa de e-mail: salajulpursisimplu@gmail.com, caz în care ne întâlnim și îți dăm revista ori o trimitem prin poștă. Prețul unei reviste e 10 lei.  

Numărul 21 al revistei are un cuprins bogat, diversificat, care te duce pe urmele legendei, la Mălădia, acolo unde cu un izvor nesecat, Fântâna lui Menumorut dăinuie de peste un mileniu, ori la Fizeș – de vorbă cu înțelepții satului. In Memoriam Ioan Chiș: ”Așe bini no fost dă când îi lume. Așe și știți”.

În paginile puteți citi despre Shi mai fest, un festival și mai festival, între prieteni și artiști, despre cătunul Călin, unde a trăit vrăjitorul Hexan, ori despre cum e să-ți petreci noapte deasupra stâncilor, în lumea minunată a Platoului Ponor de la Tusa, unde limpede nu poți vedea decât cu inima.

Și pentru că oamenii frumoși au locul lor, în paginile revistei veți putea citi un interviu cu Laura Galvacsy: “Călătoriile m-au învățat că nu există adevăr absolut, că există o complexitate fenomenală în lume și că a fi diferit de cineva nu înseamnă a fi dușmanul aceluia“, despre Starea 23, când zborul muzical al lui Sergiu CORBU Boldor ”sfințește” locul, sau despre festivalul tradițiilor, muzicii bune și bunului simț de la Marin, o sărbătoare autentică faină, foarte faină.

Un păstrător al tradiției cum altul nu-i, Mircea Groza ne spune, într-un grai nealcoș, cum se prepară Zamă die bureț. Și die post și die dulce, iar interviurile cu bunica de la Uileacu Șimleului au ajuns la capitolul  XI – Pișcolț, căruţă, boroană.

Rubrica de publicistică îi găzduiește pe colaboratorii noștri: Sergiu CORBU Boldor – Dhinoia. Strigoiul din Hida;  Simina Seliștean – Teatrul, ca mijloc de explorare a istoriilor; Călina Miclea – Cum zâmbesc margaretele.

Numărul din această lună are pe copertă, așa cum v-am obișnuit, o broderie tradițională. Revista se tipărește în ediție limitată, fiecare exemplar fiind unul de colecție.

Și pentru că se poate și altfel de jurnalism, totul – de la scris, redactat, tehnoredactat, tipărit, legat, până la distribuirea publicației -, e făcut de noi, cei de la Sălajul pur și simplu.


...

niciun comentariu

Lasă un comentariu