Direcţionează 2% pentru un altfel de jurnalism.
Formularul poate fi descărcat AICI
|  Contact  |     Susţine-ne! - DONEAZÃ!    

8 noiembrie, ziua în care sînt prăznuiți Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil

Cunoscuți în popor ca și sfinții voievozi, cei doi arhangheli – Mihail și Gavriil – sînt sărbătoriți cu cinste și evlavie de toată creștinătatea, în fiecare an, pe 8 noiembrie.

Mihail şi Gavriil sunt cei mai cunoscuţi dintre arhangheli, despre ei se spune că luptă în oastea cerească pentru respectarea poruncilor lui Dumnezeu.

Arhanghelul Mihail, mereu lăudat pentru loialitatea de care a dat dovadă față de Dumnezeu, este mereu amintit de către creștini și iubit de către toți credincioșii de pretutindeni. A fost numit de către Dumnezeu căpetenie a tuturor îngerilor buni, un binefăcător al mântuirii credincioșilor.

Despre Arhanghelul Gavriil se spune că a luat chip omenesc și a făcut multe minuni și a oferit multe daruri, așa cum este pomenit și în cele două Testamente. În proorocia lui Daniil, Gavriil este descris ca fiind îngerul tălmăcitor al vedeniei.

Deoarece cei doi sunt văzuţi ca păzitori ai oamenilor de la naştere până la moarte, în credinţa populară se spune că ziua de 8 noiembrie este cea mai nimerită pentru a aprinde o lumânare, pentru a fi călăuzit spre Rai în viaţa de Apoi.

În această zi, se spune, sînt interzise treburile casnice, nu este bine să lucrezi, trebuie să eviți bârfele şi răzvrătirea, altfel cei care vor recurge la astfel de lucruri vor fi urmăriţi de ghinion.

niciun comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*