DONEAZÃ!  Susţine-ne  
Asociaţia Sălajul pur şi simplu  27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank
|  Contact  |

Regal de balet și multă emoție, pe scena din Zalău

Grația, sensibilitatea, rafinamentul și profesionalismul dansatorilor soliști de mare valoare ai baletului clujean și a tinerelor balerine au încântat, aseară, publicul zălăuan, care rar se întâmplă să aibă parte de așa ceva în orașul de sub Meseș. Evenimentul, un adevărat regal de bijuterii coregrafice, a fost oferit de Fundația Culturală Simona Noja – Cluj-Napoca, sub mâna maestrului Vasile Solomon.

Spectacolul a fost gândit pe muzica compozitorilor G. Enescu, P. I. Ceaikovski, L. Delibes, L. Minkus, A. Vivaldi, E. Doga, D. Fărcaș, în interpretarea dansatorilor solişti de mare valoare ai baletului clujean: Andreea Jura, Dan Haja, Adelina Filipaş, Augustin Gribincea, Lucian Bacoiu, Patricia Cenan, Romulus Petruş, alături de tinerele balerine Cristina Pop, Petra Trăilă, Melania Dindelegan.


Nu e tocmai ușor să pui în scenă un spectacol de balet într-o sală care nu are dotările necesare pentru așa ceva, dar cu toate astea, tot ce a contat într-un final a fost magia creată de grația balerinilor, care a fermecat publicul zălăuan de la început până la final. Piesele alese au pus în valoare talentul coregrafic incontestabil a celor de pe scenă, iar acordurile lui George Enescu în Geneza, cu care a fost și deschis, de altfel, spectacolul, precum și Bocetul lui Dumitru Fărcaș, interpretat cu o sensibilitate aparte de către Petra Trăilă, au declanșat vibrații aparte.

Tănăra balerină cu orgini sălăjene, Melania Dindelegan, alături de partenerul ei Augustin Gribincea au încântat publicul cu interpretarea piesei Adagio din baletul Corsarul (muzica Adolphe Adam). Cristina Pop și Lucian Bacoiu au impresionat prin interpretarea piesei Inocență, pe muzica lui Eugen Doga, compozitor care s-a regăsit în cea mai mare parte a spectacolului. Rând pe rând, cei zece artiști au emoționat publicul fie în perechi, fie individual, iar la final reacția unanimă a fost că au petrecut o seară absolut minunată.
 
  

niciun comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.