DONEAZÃ!  Susţine-ne   in promovarea unui altfel de jurnalism
Asociaţia Sălajul pur şi simplu     27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank     |  Contact  |

150 de copii din județele Sălaj, Satu Mare și Cluj, la Bobota, în tabăra Asociației „Inimioare Fericite”, cea mai mare tabără de copii din județul Sălaj

În această vară, pe o perioadă de două luni, la Mănăstirea „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din localitatea Bobota se desfășoară cea mai mare tabără de copii din județul Sălaj. Nu mai puțin de 150 de copii, din județele Sălaj, Satu Mare și Cluj, participă zilnic la diferite activități desfășurate în vecinătatea mănăstirii din Bobota, mai exact la baza de tabere a Asociației „Inimioare Fericite”.

 Sub denumirea „Muncă, Joacă, Bucurie”, această tabără oferă copiilor prilejul de a se descoperi, dar și de a trăi experiențe unice și frumoase. Tabăra de la Mănăstirea „copiilor”, așa cum o cunosc copii, a fost coordontă pe rând de către tinerii dortodocși de la ATCOR-Mitropolia Cluj, Cercetașii francezi și Divizia VOLO a Asociației „Inimioare Fericite”. Tot în aceste zile, 40 de copii participă la o excursie tematică gratuită de două zile la principalele obiective turistice din județul Sălaj. Caravana Meșteșugurilor Tradiționale a fost proiectată în spiritul Anului 2019, an al satului românesc în Biserica Ortodoxă Română și este realizată cu sprijinul Consiliului Județean Sălaj în parteneriat cu Asociația INIMIOARE FERICITE.

În cadrul acestei excursii, copiii au vizitat câteva dintre principalele obiective turistice din județul Sălaj. Prima oprire a avut loc la Borla, la meșterul olar, Csibi Csaba. Acesta le-a prezentat copiilor ceramica de Zalău, propriul atelier dar și spațiul expozițional. O lecție importantă de istorie au învațat-o atunci când au vizitat Castrul Roman de la Porolissum din localitatea Moigrad. Următoarea oprire au făcut-o la Grădina Botanică „Vasile Fati” din localitatea Jibou, iar la un hotel din Jibou au primit îndrumări de comportament în public. Tot în cadrul acestei excursii, copii au mai fost în vizita la domnul PETRU Teglaș din Var, meșter împletitot de coșuri de nuiele, apoi la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din Bălan unde au învățat despre tradiții în cadrul sezatorii organizate de femeile din sat, iar la finalul Caravanei, corul de fete al Asociației INIMIOARE FERICITE a susținut un recital de pricesne la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Strâmba, împreună cu solista Adriana Tripon.

Vara continuă cu punctul culminant care este, ca de obicei, FESTIVALUL ANUAL AL INIMIOARELOR, Ediția a V-a, eveniment la care participă sute de copii din parohiile învecinate, oaspeți din județele limitrofe, grupuri de la centrele de plasament din judet, precum și toți doritorii de animație de calitate, pentru copii.

Odată cu FESTIVALUL INIMIOARELOR are loc și acțiunea Ghiozdănelul, prilej pentru care sălăjenii sunt invitați să donați ghiozdane, rechizite, alimente și bani în conturile RO90BTRLRONCRT0289844901 și RO40BTRLEURCRT0289844901, pentru a putea dărui 100 de ghiozdane utilate cu pachetul de start și 60 de pachete cu alimente, pentru familii.

”E un număr ambițios, dar 57 de ghiozdane sunt deja pline și cu fermoarul tras! Asa că vă invităm să le aduceți pe celelalte, ca în fiecare an. Vă mulțumim din inimioare”, transmit organizatorii.

  • inimioare-fericire-vara-2019-3
  • inimioare-fericire-vara-2019-6
  • inimioare-fericire-vara-2019-8
  • inimioare-fericire-vara-2019-7
  • inimioare-fericire-vara-2019-1
  • inimioare-fericire-vara-2019-2
  • inimioare-fericire-vara-2019-4
  • inimioare-fericire-vara-2019-5
  • inimioare-fericire-vara-2019-7

...

niciun comentariu

Lasă un comentariu