DONEAZÃ!  Susţine-ne  
Asociaţia Sălajul pur şi simplu  27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank
|  Contact  |

1 Octombrie – Ziua Internațională a Seniorilor. Voi când v-ați sunat ultima dată bunicii, să le spuneți că v-a fost dor de ei?

In minunata lume nouă, fiecare zi e dedicată cuiva, ba chiar am observat că unele au primit mai multe meniri. Prima zi din octombrie a fost, spre exemplu, atât Ziua Internațională a Cafelei, cât și Ziua Internațională a Seniorilor. Cumva, fiecare și-a putut alege la ce sa se gândească ori cu ce să rezoneze. Eu m-am gândit la bunici. La ai mei, dar și la bunici în general. La ideea de a fi bunic. La cea de a (mai) avea bunic.  Adesea, în fuga zilelor, uităm cât sunt de prețioși, cât suntem de norocoși când îi mai avem aproape. Și tot adesea, ne amăgim că dacă nu avem timp să îi sunăm azi, va fi ok și mâine. Și vine timpul, și ne trage câte o palmă răpindu-ne bunic după bunic și degeaba plângem apoi prin cimitire, vrând brusc să fi avut cândva, în trecut, vreme să le dăm un telefon. Eu cred că așa cum așteaptă bunicii un telefon nu așteaptă nimeni. Voi când v-ați sunat ultima dată bunicii, doar așa, să îi întrebați cum le-a trecut ziua și să le spuneți că v-a fost dor de ei? Eu azi pe la amiază.

Da, e Ziua Internațională a Seniorilor azi, a bunicilor de pretutindeni, a celor care au crescut cel puțin o generație, dacă nu două sau trei pe genunchi, spunând povești și alinând dureri ce au părut la vremea copilăriei mari cat vreo doi, trei munți puși unul peste altul. Cum știu să aline bunicii durerile nu știe nimeni. Și niciun autor, și nici părinții nu spun atât de minunat povesti când e vremea de învelit și culcușit în plapumă. Eu sunt norocoasă, o mai am pe buni Anica lângă mine și i-am împrumutat-o și lui Marcell, ca ai lui bunici Christa și Edgar s-au mutat printre ceruri și nori, cu Carolina, străbunica mea, și toți ceilalți trei bunici ai mei. Dar asta e partea cea mai cool a bunicilor de pretutindeni, ca au un suflet atât de larg încât încap în el o grămadă de nepoți și strănepoți și stră-strănepoți, chiar fără grad de rudenie. Cu un drag imens și un farmec ce nu se găsește in alta parte, inima bunicilor are dragoste pentru toți, pe nemăsurate.
 
  

niciun comentariu

Lasă un comentariu