R E D I R E C T I O N E A Z à 3,5%  

   D O N E A Z Ã!   Susţine-ne!     
|  CONTACT  |

Trei licee din Sălaj, participante la cea de-a 10-a ediție a proiectului de leadership pentru mediu „ecOprovocarea”

Colegiul Național „Silvania” și Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul”, din Zalău, și Liceu Tehnologic „Octavian Goga”, din Jibou concurează cu alte 2 licee din județul Călărași – Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” și Liceul „Danubius”, la cea de-a X-a ediție a proiectului de leadership pentru mediu  ecOprovocarea”, organizat de Asociația ViitorPlus începând cu anul 2010, și care face parte dintr-un program mai amplu, cu extindere la nivel național.

Cluburile ecOprovocarea Călărași și Sălaj, susținute de TenarisSilcotub, este un program ce are două tematici principale: grija pentru protecția mediului și dezvoltarea personală.

Pentru al X-lea an școlar consecutiv, proiectul de educație non-formală „ecOprovocarea” reîncepe în 5 licee din județele Sălaj și Călărași. Fiecare liceu este reprezentat de un club, alcătuit din 5 echipe de ecoambasadori. Aceste echipe sunt formate din profesori și elevicoordonatori și voluntari, ei având rolul de a organiza activități de ocrotire a naturii, în categoriile de concurs:reciclare, plantare de arbori, igienizare, târguri de economie circulară și grădini multifuncționale. Ecoambasadoriiîși vor motiva și implica prietenii, profesorii, colegii, comunitatea pentru a participa la activitățile de protejare a mediului și vor lua parte la ateliere educaționale non-formale, privind problemele mediului înconjurător și soluțiile pe care le pot implementa pentru diminuarea acestora.La finalul fiecărei luni calendaristice, echipele trimit organizatorilor un raport de activitate și primesc puncte conform regulamentului.

La finalul anului școlar 2019-2020, echipele de ecoambasadori cu cele mai bune rezultate vor primii premii totale în valoare de peste 40.000 lei, ce constau în locuri înTabăra de leadership pentru mediu ecOprovocarea, organizată în vara anului viitor, și premii în bani.

„Proiectul ecOprovocareaîși propune, încă de la debutul din anul 2010, să motivezeși să îndrume tinerii pentru a deveni lideri în domeniul protejării mediului, un subiect de mare importanță, ce ne afectează pe fiecare dintre noi. Tinerii și profesorii implicațiînvață să-și asume responsabilitatea, atât față de propriile comportamente, cât și față de problemele din comunitățile locale. Prin metode non-formale, își îmbunătățesc cunoștințele despre provocărileproblemelor de mediu, iar prin organizarea de activități de protejare a naturii, își dezvoltă abilitățile de leadership, învață să lucreze și să comunice în echipă, să negocieze.”, a declarat Claudia Bărburaș, Coordonatorul programului ecOprovocarea, Asociația ViitorPlus.

Ecoprovocarea sărbătorește 10 ani, iar în acest an aniversar ecOambasadorii vor avea o nouă provocare pentru comunitățile noastre – grădinile urbane – proiecte noi, inovative și menite să implice oamenii din comunitate, în activități diferite. Îmbunătățirea programului cu o nouă categorie de concurs: proiecte urbane – întărește dezvoltarea durabilă și importanța apropierii de natura în orașele Călărași și Zalău, a spus Codruța Hodrea – Manager în relația cu comunitatea.

Câteva dintre rezultatele obținute de elevii și profesorii din județele Călărași și Sălaj, în cele9 ediții anterioare: 762 de ecoambasadori implicați;peste 41 000 de voluntari în activitățile de protecție a mediului; 323.212 kilograme de deșeuri reciclate din 16 tipuri diferite de materiale; 78.416 puieți plantați; 4.091 de saci cu deșeuri colectați din natură; 3.359 de evenimente educaționale organizate (campanii, târguri, marșuri).

Proiectul Cluburile „ecOprovocarea”, susținut de TenarisSilcotub, este unul dintre componentele Programului național ecOprovocarea, alături de: Concursul Național ecOprovocarea; Tabăra de leadership pentru mediu ecOprovocarea; Resurse pentru Profesori – materiale educaționale gratuite.
 
  

niciun comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.