R E D I R E C T I O N E A Z à 3,5%  

   D O N E A Z Ã!   Susţine-ne!     
|  CONTACT  |

TenarisSilcotub donează 10.000 de măști de protecție pentru cadrele medicale din Spitalul Județean de Urgență Zalău

Pentru a susține cadrele medicale în lupta împotriva Covid-19, un lot de 10.000 de măști de protecție FFP2, achiziționate de către TenarisSilcotub, a fost predat, joi, 2 aprilie 2020, cadrelor medicale ale Spitalului Județean de Urgență Zalău (SJUZ). Compania a luat, de asemenea, decizia de a face o donație extinsă de materiale sanitare, ce urmează a fi livrate în perioada imediat următoare.

Conform Ramonei Marincaș, Director Îngrijiri în cadrul SJUZ, măștile vor fi utilizate în secțiile din “linia întâi” precum Boli Infecțioase, Terapie Intensivă, UPU-SMURD, dar și de către personalul din spital care efectuează anumite proceduri  cu un grad mai ridicat de risc. „Măștile reprezintă o parte foarte importantă din echipamentul de protecție, de aceea donația esteesențială și dă un sentiment de încredere întregii echipe. Eforturile TenarisSilcotub au un ecou puternic în rândul personalului medical care simte că echipa companiei îi este alături, de data aceasta într-un moment extrem de important”, menționează Ramona Marincaș.

Împreună cu Consiliul Județean Sălaj și SJUZ, TenarisSilcotub a definit o listă de materiale necesare, care include, pe lângă măștile deja donate, și 5 ventilatoare, 900 de halate chirurgicale, 2000 de viziere și 750 litri de gel dezinfectant. Toate aceste materiale vor ajunge tot la Spitalul Județean de Urgență Zalău.

A fost o provocare să găsim aceste materiale, însă trebuie să sprijinim comunitatea în momente dificile. Vreau să le mulțumesc colegilor mei care au reușit într-un timp scurt să aprovizioneze aceste materiale, care sunt astăzi foarte căutate.”, declară Mihaela Popescu, Președinte TenarisSilcotub. „Prin aceastăacțiune, ne continuăm angajamentul pentrusănătatea și siguranța oamenilor. În interiorul fabricii am luat diferite măsuri pentru prevenirea infecțiilor cu COVID-19,  pe care am considerat necesar să le extindem și la nivelul comunității.

Angajații TenarisSilcotub se mobilizează, la rândul lor, pentru a sprijini cadrele medicale printr-o  campanie, pentru a susține producția locala de viziere.

Toate gesturile de susținere venite din zona organizațiilor sau a societății civile, trebuie să fie dublate de o atitudine responsabilă din partea întregii populații, consideră reprezentanții companiei. Respectarea cu strictețe a măsurilor impuse de autorități de către fiecare persoană și grija față de cei din jur vor reuși să prevină răspândirea virusului.
 
  

niciun comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.