Contact  |  în memoria lui Zoli SUSŢINE-NE în promovarea unui altfel de jurnalism. DONEAZÃ orice sumă de bani în contul
Asociaţiei Sălajul pur şi simplu, IBAN: RO93 RZBR 0000 0600 1454 6682, deschis la Raiffeisen Bank Zalău

Trupa Vunk a strâns negru pe alb visele câtorva sute de zălăuani, într-un spectacol acustic deosebit

vunk_zalau__3_Zălăuanii au avut parte, aseară, vineri, 27 martie, de un spectacol acustic complex, de-a dreptul special, în care cei de la Vunk s-au întrecut pe ei, în probabil unul dintre cele mai curajoase proiecte instrumental-vocale din ultima perioada din muzica românească. Spectacolul a fost gândit în cele mai mici detalii şi a decurs cu precizia acelor de ceasornic, de la intrarea în Casa de Cultură a Sindicatelor şi până la ieşire. Şi când pe scenă ai ca şi acompaniament o orchestră cu vreo doisprezece instrumentişti, cu un cvartet de viori, cu violoncel, cu pian, cu trompetă, cu chitări, cu tobe şi încă o serie generoasă de instrumente de percuţie, şi pe lângă toate astea o scenă dotată cu ecrane de proiecţie, lumini şi imagini programate, nu are cum să nu iasă spectactacol, în adevăratul sens al cuvântului. Şi când solistul Vunk, Cornel Ilie, mai şi vine în faţa publicului simplu, cald, natural, împărtăşind din experienţele prin care au trecut şi ideile cu care au venit, fără să apeleze la un prezentator care să le facă galerie gen: “Şi acumaaa, doamnelor, domnişoarelor şi domnilor în aplauzele publicului(după o întârziere de 30 de minute bune, menită cică să crească suspansul), trupaaaa(…)” şi le spune celor din sală ce e cu creioanele galbene şi cartea poştală primite la intrare, fără să le promită nimic, decât să-i îndemne să creadă cu tărie în viselor lor, a câştigat simpatia spectatorilor zălăuani, din start. Dar asta abia după ce s-a depăşit momentul surpriză, în care publicul a prins a se foi pe scaune, şi a şopti: „E Cornel Ilie. Nu au prezentator. Nu au prezentator.“ Nici nu au avut nevoie pentru că liderul trupei s-a descurcat foarte bine, şi de data asta nu trupa a fost cea care a întârziat pe scenă, Cornel Ilie deschizând spectacolul la ora anunţată, ci spectatorii, care, neobişnuiţi ca showul să înceapă la ora trecută pe bilet, au tot intrat timp de încă vreo 45 de minute.

Alexandra Uşurelu a dus zălăuanii într-o lume de poveste

alexandra_usurelu_zalau__4_„Fiecare persoană care ne ascultă muzica este importantă pentru noi, ne dorim să-i cunoaștem pe fiecare dintre cei care vin la concertele noastre „Înconjurul lumii” și când spun „fiecare”, vorbesc la modul cel mai sincer și concret. Cred că cel mai profund mod de a cunoaște pe cineva este să-i cunoști visul, așa că noi ne dorim să citim și să colecționăm visurile scrise pe hârtie, negru pe alb, ale fiecărui om care vine la concertele noastre. Aşa că vă rugăm să vă treceţi pe ilustrata primită la intrare visul pe care îl aveţi. Asta nu înseamnă că noi vi-l implini, ci doar că scriindu-l veţi fi cu un pas mai aproape de împlinirea lui”, cu aproximativ aceleaşi cuvinte şi-a făcut solistul trupei Vunk intrarea în scenă, după care a lăsat zălăuanii în compania solistei Alexandrei Uşurelu, căreia publicul i-a apreciat vocea deosebită şi sensibilitatea aparte, dar şi piesele non-mainstream cântate dintr-un decor care a dus publicul într-o lume de poveste, în care personajul principal a fost muzica pentru suflet. Alexandra, care colaborează cu Mircea Vintilă şi Vunk(de altfel una dintre piesele cântate de ea la Zalău, a fost în duet cu Mircea Vintilă), şi-a lansat de curând primul album, intitulat „La capătul lumii“. Şi semn că publicul zălăuan a fost atins de emoţia melodiilor Alexandrei, aceştia au acompaniat-o cu aplauze, pe ritm şi în surdină, ca să nu acopere notele orchestrei.

Şi exact după 45 de minute de poveste, Alexandra Uşurelu şi-a luat rămas bun de la public, mărturisind că nu îi plac despărţirile, şi a lăsat scena membrilor trupei Vunk.
Alături de ei, scena s-a umplut cu un cvartet de viori, trompetsitul Dan Nicolau, percuţionistul Dan Incrosnatu, pianistul Bobby Stoica, iar la chitară Răzvan Ilie.
Solistul Cornel Ilie a explicat că fiecare piesă din albumul „Înconjurul Lumii“ îşi are propria poveste, trăită de interpret în viaţa reală. Printre piesele cântate s-au numărat „Numai la Doi”, „Pleacă”, „Scapă-mă de Ea”, „Aşa şi?!”,„Prăjitura cu Jeleu”, „1000”, „Dau Alarma”, „Adio“. În timpul concertului, solistul trupei Vunk a încântat publicul cântând în duet atât cu Alexandra Uşurelu, cât şi cu Alexandra Crişan, finalistă a concursului X- factor.

vunk_zalau__12_Turneul, deoarece spectacolul celor de la Vunk în Zalău face parte dintr-un turneu ce cuprinde 18 oraşe din România, care a fost intitulat „Înconjurul lumii”, este o adaptare la dimensiunea unei scene de teatru a spectaculoasei producţii „Autoportrete”, primul concert acustic al trupei Vunk, ce a avut loc într-un cadru deosebit, pe terasa centrului comercial Promenada din Bucureşti, în luna mai a anului trecut.
Concertul de atunci a fost înregistrat şi editat pe DVD şi CD Audio, materialele fiind lansate în cadrul acestui turneu. Numele turneului face referire la una dintre piesele preferate ale membrilor trupei, dar şi la credinţa exprimată de către aceştia că „România este mai mult decât o ţară, este o lume”. Piesele Vunk au fost rescrise pentru acest proiect, ocazie cu care chiar membrii trupei le-au redescoperit şi s-au reîndrăgostit de ele.
Timpul alături de cei de la Vunk a trecut foarte repede, iar ultimele piese au ridicat publicul în picioare.

Vunk au avut ca şi parteneri la Zalău firma de organizare evenimente „Spice Events“, cei care au oferit în ultimii trei ani zălăuanilor mai multe concerte şi evenimente de înaltă clasă, au adus pe scenă trupe precum Direcţia 5, Compact, De Moga Family, au organizat Zilele Zalăului, concerte caritabile, au filmat clipul „We are happy in Zalău“, etc şi promit pe viitor zălăuanilor multe alte surprize.

Surpriza de final a celor de la Vunk a fost o ploaie de confetti, dar şi impresiile trupei vizavi de Zalău. Şi pentru că publicului i s-a cerut să-şi împartă visele cu trupa, ultimele minute de pe scenă au fost dedicate citirii câtorva din visele celor din Zalău. Astfel, cineva îşi doreşte ca Zalăul să fie recunoscut pentru oamenii faini şi nu doar pentru ţuică, altcineva vrea să ajungă la concertul Roxette din mai, o doamnă îşi doreşte să devină o soacră cool, un băiat visează la o chitară electrică, o altă persoană vrea să poate schimba lumea. Şi lista viselor rămâne deschisă…

 • alexandra_usurelu_zalau__1_
 • alexandra_usurelu_zalau__2_
 • alexandra_usurelu_zalau__4_
 • alexandra_usurelu_zalau__3_
 • vunk_zalau__1_
 • vunk_zalau__2_
 • vunk_zalau__3_
 • vunk_zalau__4_
 • vunk_zalau__5_
 • vunk_zalau__6_
 • vunk_zalau__7_
 • vunk_zalau__8_
 • vunk_zalau__9_
 • vunk_zalau__10_
 • vunk_zalau__11_
 • vunk_zalau__12_
 • vunk_zalau__13_
 • vunk_zalau__14_
 • vunk_zalau__15_
 • vunk_zalau__16_

2 comentarii

 1. Tudor Bolgar says:

  VUNK – o trupă care se respectă şi, mai presus de asta, îşi respectă publicul DE ORIUNDE.
  Într-o piaţă înţesată de trupe care înţeleg că doar muzica contează, VUNK oferă ceva ce rar îţi este dat să vezi în teritoriu: lumini preprogramate, proiecţii 3D, staff foto-video profi şi numeros etc. … ca să nu spun că şi-au triplat componenţa pentru acest turneu acustic, iar staff-ul de turneu numără peste 30 de oameni.
  Nu laud des trupele româneşti, dar VUNK MERITĂ! Pentru că oferă atât publicului din Bucureşti, cât şi celuia din Cucuieţii Din Deal ceea ce merită şi ceea ce aşteaptă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*