Contact  |  în memoria lui Zoli SUSŢINE-NE în promovarea unui altfel de jurnalism. DONEAZÃ orice sumă de bani în contul
Asociaţiei Sălajul pur şi simplu, IBAN: RO93 RZBR 0000 0600 1454 6682, deschis la Raiffeisen Bank Zalău

Scurtișaguri

• Vânzoleală şi buluc mare, ieri, în buricul târgului zălăuan când convoiul de loganuri puse la bătaie ca şi premiu de farmacia Catena a făcut turul oraşului hăpt când o bună parte din angajaţi ieşeau de la serviciu. Moment de maximă vizibilitate şi reclamă pentru ei, moment cât se poate de nepotrivit pentru cei din trafic, care nu s-au putut abţine să nu blagoslovească vreo două din alea ardeleneşti în barbă.

• Ce se mai aude despre Cumințenia pământului? Păi, ce să se mai audă, e ca și cum ar sta porcu’ în cucuruz. După marea campanie națională tehnocrată, aia de zicea că opera de artă e și a ta, care a adunat la teșchereaua guvernului milioane de euro, un mare fâs se prelinge lejer prin societatea românească. Adicătelea, nici cumințenia nu s-a întors acasă, nici banii nu au fost dați înapoi de unde au fost luați. Și atunci, ce să fie? Că doar nu se poate pune problema ca marele guvern tehnocrat să fi dat țeapă românilor care au donat bani. N-are cum. Rămâne fâsu’. Că-i gratis.

• Atâtea accidente se petrec în ultima vreme în traficul sălăjean, încât la un drum zilnic până la Şimleu şi ‘napoi şansele ca cineva să se buşească hăpt în faţa ta şi să te facă să-ţi sară inima din piept sunt aşa de mari, încât cei de şi-au luat carnetul numai de vreo două luni preferă să facă naveta cu autobuzul.

• La supermarketul ăsta franţuzesc de pe lângă Primăria din Zalău, la unele produse apare mare de-o şchioapă, să vază toată lumea, că la cel de-al doilea produs din aceeaşi gamă ai 50% reducere. Bine, asta e numai pe raft, că după ce primeşti bonul constaţi că de fapt ai fost taxat integral pentru ambele produse. Da’ până una alta, te-au prostit?! Ba bine că nu!

• La poşta din Zalău în vitrina unde altădată erau vederi şi felicitări de sezon sau sărbători, acum sunt suluri de hârtie igienică, şerveţele, pungi şi saci de gunoi. Deh, ce să mai zicem, se schimbă vremurile, avem alte nevoi, alte pretenţii, alte idealuri.

• Cei din gara CFR Zalău au o problemă cu sincronizarea, aşa că dacă stai să te iei după ce anunţă ei la megafon ai toate șansele să pierzi trenul. Nu de alta, dar la ei se face anunţul că trenul se află în gară când încă nici nu se vede la orizont sau a plecat deja, ori se anunţă că a plecat, când încă nici nu a venit. Aşa că cel mai bine e să ieşi tu fain frumos pe peron şi să vezi cu ochii tăi cum stă treaba, că altfel te trezeşti că ai pierdut trenul, cu el în gară.

• Anul acesta avem o nouă modă, cea a târgurilor de Crăciun. Şi nici nu e greu de organizat: dai sfoară în ţară prin presa sălăjeană că organizezi târgul, mai anunţi şi că vin niscai colindători, apoi dacă în ziua târgului ai 3 tarabe şi câteva sute de oameni înseamnă că a fost Târg de Crăciun.

niciun comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*