|  Contact  | SUSŢINE-NE în promovarea unui altfel de jurnalism. DONEAZÃ orice sumă de bani în contul
Asociaţiei Sălajul pur şi simplu, IBAN: RO93 RZBR 0000 0600 1454 6682, deschis la Raiffeisen Bank Zalău
A apărut numărul 14 (noiembrie) al revistei. Revista poate fi achiziţionată de la chioşcul de ziare de lângă Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău, ori poate fi comandată on-line, la adresa de e-mail: salajulpursisimplu@gmail.com. Preţul unei reviste: 10 lei.

Scurtișaguri

• E la modă să se sărbătorească la nivel mondial aproape orice. Numai deunăzi a fost sărbătorită Ziua Mondială a WC-urilor, aşa cum a decretat „Asociaţia Mondială a Toaletelor“, cu sediul în Singapore, în urmă cu 10 ani. Scopul asociaţiei este promovarea igienei şi atragerea atenţiei asupra faptului că o treime din populaţia planetei nu are acces la un sistem decent de canalizare. Prin urmare Uraaaa! Trăiască WC-ul!

• Au ajuns, în sfârşit, pe băncile elevilor de clasa a V-a mult aşteptatele manuale, după mai bine de două luni de la începerea şcolii.

• Nu bine au învăţat să silabisească şi să lege cuvintele în propoziţie, că au şi trecut la scris expresii vulgare pe geamurile aburite ale autobuzelor din oraş. Este vorba de picii din clasele primare, care cum s-au văzut cu alfabetul complet, cum au început să-şi etaleze cunoştinţele în a scrie obscenităţi pe geamul autobuzului cu care călătoreau, spre indignarea pasagerilor de vârsta a treia.

• La sfârşitul trecut de săptămână, în localitatea sălăjeană Romita un autoturism ce a intrat în depăşire a lovit o căruţă cu un cal. În urma incidentului circulaţia a fost blocată, tot satul a ieşit la benoclat- lumeee, lumeee, să vedem şi noi cu ochii noştri calul troian, 7 metri de la cap la coadă, 9 metri de la coadă la cap. De râsul curcilor a fost însă felul în care a preluat presa locală incidentul: „Din primele informaţii, se pare că evenimentul cumplit a avut loc în Romita, comuna Românaşi. Se pare că un autoturism a lovit un cal“.

• De ajungi la farmacia cea a inimii şi ceri un produs de la o anumită firmă, o să primeşti un produs de la cu totul altă firmă, deşi ce ai cerut se află pe raft la vedere. Şi dacă insişti să-ţi dea ce ai cerut, îţi spune că nu poate, că nu ştie, dar că îţi dă un cadou cu condiţia să înghiţi produsul băgat pe gât de ei.

• Cei de la supermarketul din centrul oraşului au devenit mai vigilenţi cu coşurile de cumpărături ale clienţilor, după ce anumite produse din coş nu s-au regăsit şi pe bonul de plată.

• Ăştia de banca transilvăneană get beget din Zalău sunt cei mai buni, sau cel puţin aşa au impresia cei care lucrează acolo. Că doar aşa se explică faptul că dacă vrei să-ţi deschizi un cont la ei te tratează de parcă cine ştie ce favoare ţi-ar face şi ţi-ar da bani pe gratis. Şi pe lângă faptul că de atâta zel se împing efectiv unul pe altul care să te servească, îţi pun atâtea obstacole, că într-un final renunţi de bună voie şi te duci mâncând pământul la altă bancă.

• Cei de la magazinul ăl mai profi de la Perla nu se prea pricep când e vorba să-şi aleagă personalul pe care să îl pună la casă. Şi numai aşa ajung cumpărătorii să primească informaţii aiurea şi să le ia drept bune, că doar domnul ală ştie sau ar trebui să ştie ce vorbeşte, nu?

niciun comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*