|  Contact  | SUSŢINE-NE în promovarea unui altfel de jurnalism. DONEAZÃ orice sumă de bani în contul
Asociaţiei Sălajul pur şi simplu, IBAN: RO93 RZBR 0000 0600 1454 6682, deschis la Raiffeisen Bank Zalău
A apărut numărul 14 (noiembrie) al revistei. Revista poate fi achiziţionată de la chioşcul de ziare de lângă Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău, ori poate fi comandată on-line, la adresa de e-mail: salajulpursisimplu@gmail.com. Preţul unei reviste: 10 lei.

Scurtișaguri

• Un drum prin Sălaj o să-ţi scoată în cale măcar una din bisericile de lemn – patrimoniu cultural, acestea constituind unele dintre cele mai distincte elemente de identitate ale Sălajului. Dar înainte să vezi indicatorul cu biserica de lemn, o să vezi chiar deasupra acestuia indicatorul cu WC scris mare, mai mare decât cel care zice că acolo e o biserică, ba chiar atât de mare că o să simţi dintr-o dată că te trec toate nevoile şi, vrei nu vrei, trebuie să opreşti să mergi drept acolo unde indică semnul cu WC. Odată ajuns în zonă o să vezi şi bisericuţa de lemn şi o să-ţi sopteşti în barbă făcându-ţi cruce: „Încurcate sunt căile Domnului!“

• Se pare că cei de la Rock’n Roll Center din Zalău s-au pus pe treabă la modul serios, iar asta se vede clar în numărul mare de evenimente concertistice care au loc la sediul lor de vreo două luni încoace. Să fie într-un ceas bun şi să ne vedem la Celelalte Cuvinte.

• De ajungi la Digiray în Zalău şi vezi o cutie pusă lângă scări, să ştii că e plină de pungi care se trag peste încălţămintea de stradă, şi nu ca să treci pe lângă ea ca prostul. Nu de alta, dar să nu ajungi şi tu să intri ca ăla ce a intrat cu bocancii plin de noroi şi apoi să fii tras de mânecă cât se poate de discret de tanti cu mătura, în timp ce ceilalţi îţi aruncă priviri dezaprobatoare.

• Atențiune, vine KID, motoru’ cel mai cel! Care vine, vine, vine, calcă totul în picoare… mă rog, sub roți, că nu-i de ajuns Zalăul la cât de tare se grăbește el. Că doar la câte fufe sînt de impresionat pe bulevard, cum nu s-a grăbi? Totuși, să te apuci să claxonezi, să dai din faruri, bliț, bliț, bliț, ca să se dea ăla din față la o parte? Păi ăla din față a încetinit pentru că, peste 10 metri, o ia la stânga, acolo unde trebuie să dea prioritate. Da’, dacă KID se grăbește, cine ești tu să stai în fața lui? Și-apoi, ce e aia prioritate? Brrrum-brrrum?

• Cum s-au pus în vânzare prima serie de bilete la Festivalul Untold 2018, cum s-au vândut ca pâinea caldă în câteva minute. Poate ăsta o fi secretul, să le dai cu ţârăita să nu le ajungă la toţi, că atunci o să fie bătaie pe ele de fiecare dată.

• Tare la locul lor şi aşezaţi au fost zălăuanii la evenimentul culinar de la sfârşitul trecut de săptămână. S-a stat la rând cu decenţă fără să se calce nimeni în picioare la porţiile de mâncare tradiţională oferite gratuit de organizatori. Şi care nu s-au săturat au mai mers şi a doua şi a treia oară, fără să se supere nimeni. Aşteptăm cu interes ediţia următoare.

• Întrebarea săptămânii în rândul jurnaliştilor sălăjeni săptămâna asta a fost de intră sau nu Edi în asociaţiune. Până la urmă răspunsul s-a dat în unanimitate.

• Vânzoleală mare cu Black Friday, ce se apropie cu repeziciunea cu care cei care organizează vinerea neagră au început să urce de ieri, alaltăieri preţurile, ca să aibă de unde scădea la Black Friday, reducerea reală fiind egală cu exact un zero barat, spus pe româneşte.

• Preţuri bune, nimic de zis pe site-ul Dedeman, dar când ajungi la suma finală şi vezi că preţul de transport e peste patru sute de lei, te pui şi laşi totul baltă că doar, doar s-a deschide Dedeman şi în Zalău până la primăvară sau vară.

niciun comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*