Contact  |  în memoria lui Zoli SUSŢINE-NE în promovarea unui altfel de jurnalism. DONEAZÃ orice sumă de bani în contul
Asociaţiei Sălajul pur şi simplu, IBAN: RO93 RZBR 0000 0600 1454 6682, deschis la Raiffeisen Bank Zalău

Scurtișaguri

• Tulai, muicăăă, că nu mai afli în Zalăul ăsta o frizerie unde să te poţi programa la un tuns ca tot omul de rând. Nu. Dacă eşti bărbat şi nu ai chelit încă şi vrei şi tu un tuns, trebuie musai să aştepţi. Nu, nu 20 de minute, ci aşa vreo 3-4 ceasuri, că despre programare nici nu poate fi vorba, că da’ dacă uiţi şi nu mai vii sau da’ dacă te răzgândeşti şi-ţi vine cheful să-ţi laşi pleată sau da’ dacă se oferă vreun prieten să te ia cu maşina de tuns în 2 timpi şi 3 mişcări sau….

• De ţi-ai pus în cap să cumperi lapte praf pentru bebe numai de la farmacie, că e mai la îndemână sau că ai încredere mai mare în spaţiul de depozitare, rău ai făcut. Nu de alta, dar la Kaufland laptele praf e numai cu 25 de lei mai ieftin. Să îţi vină să le zici ceva de ”bine”, nu?

• Cică pokemonii aia după care umblă cu limba scoasă amatorii de pokemon go se pare că şi-au făcut sala de antrenament hăpt în biserica sf. Treime de pe strada Andrei Şaguna, şi pe lângă asta îs şi roşii. Că cică în Zalău şi-au făcut săli de antrenamente numai pokemonii roşii şi albaştri. Nici picior de pokemon galben.

•Se aude pe la noi prin târg că după spectacolul caritabil pentru fetiţa bolnavă de leucemie, s-ar fi sesizat ăştia cu epoleţi cum că nu ar avut avizele necesare, că ar fi fost sala prea plină şi câte şi mai câte. Mai poţi să spui ceva?

•Dacă ai treabă pe la BCR, să fii pregătit să aştepţi, nu de alta, dar tantile de la ghişeu pierd vremea discutând de cunoştinţe comune din perioada liceului cu clienţii, şi se zborşesc cât ai zice peşte dacă tu eşti grăbit şi n-ai vreme de poveşti cu peşti, plus că e cald ca în serele de la Grădina Botanică. Până una alta, clienţii au început să suspecteze că tantile astea pot face concurenţă cactuşilor numiţi limba soacrei.

•S-au stricat treburile rău şi prin Lidl, şi dacă vrei să mergi să-ţi mai faci nişte provizii cu crenvuştii tăi preferaţi, te poţi trezi că brusc, subit şi dintr-o dată, nu îţi mai ies la socoteală şi că în loc de 5, îs doar 4.

•De te prinde ghinionul să pici şi să-ţi rupi mâna hăpt când e dr. Nagy de serviciu la urgenţă, rău ai nimerit. Nu de alta, dar după ce o să te convingă că musai tre’ să-ţi pună o plăcuţă metalică de 10 milioane, că altfel nu e bine, o să te convingi tu cât de repede că nu ţi-a pus plăcuţa bine şi nu o să ştii unde să mergi să ţi-o scoată cât mai repede, ca să nu mai urli de durere.

•Dacă ţi-ai lăsat maşina parcată lângă Kaufland şi te-ai trezit cu ea buşită în ultimul hal, nu o să fii nici primul, nici ultimul. Nu de alta, dar pe acolo mai obişnuiesc să întoarcă şi tirurile fără să se asigure. Problema e că nu se chinuie nimeni să te anunţe şi tre’ să faci tu pe detectivul particular si să descoperi ce şi cum s-a întâmplat cu maşina ta.

•Harnici şi prompţi ăştia de la plăcintăria Manna de pe bulevard, cum îşi iau concediu, cum îţi trimit sms, cum majorează preţul, cum îţi trimit sms. Apropo, din 8 noiembrie plăcintele şi clătitele vor fi 3,5 lei. Aşa ca să ştie tot zălăuanul să fie cu banul pregătit.

niciun comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*