Contact  |  în memoria lui Zoli SUSŢINE-NE în promovarea unui altfel de jurnalism. DONEAZÃ orice sumă de bani în contul
Asociaţiei Sălajul pur şi simplu, IBAN: RO93 RZBR 0000 0600 1454 6682, deschis la Raiffeisen Bank Zalău

Scurtișaguri

• Nicicum, da nicicum, nu vor cei de Consiliul Judeţean să aloce bani pentru reabilitarea Casei Memoriale Iuliu Maniu. De fapt, nu că nu ar vrea ei, că ei vor, chiar vor şi încă aşa de tare vor că am ajuns să-i credem şi noi, ideea e că nu au contextul legal necesar. Eh, da când o să fie gata Casa şi o să vină 2018 cu Centenarul Marii Uniri, şi o să vină şi vreo niscai circulare cu tot felul de activităţi, cam cine credeţi voi că o să dea târcoale să afle dacă s-au terminat lucrările?

• Doamne fereşte să prinzi o dimineaţă ploioasă ca cea de astăzi la trecerea de pietoni de pe strada Crasnei din Zalău, că acolo rămâi şi te faci ciuciulete cu umbrela în mână. Că degeaba tot încerci să treci şi tu ca tot omul, că şirul de maşini ce circulă bară la bară numa’ nu se termină şi de oprit nu se opreşte nimeni, că vorba aia, afară-i frig şi toarnă cu găleată şi lor le tremură curu-n maşină doar uitându-se pe geam. Eh, da cine-s tare-n clanţă când vine vorba că e o vreme afară de n-ai lăsa nici câinele să iasă….

• Ceaușescu nu știe de ce a fost împușcat. Știm că nu știe din Graiul Sălajului. De unde se știe acolo că Ceaușescu nu știe? Cel mai probabil din ceva ședințe de spiritism, poltergeist ori chiar exorcizări, că altfel cum să-ți poată spune Ceaușescu că el nu știe?

• S-a dat, într-un final, liber la construirea magazinului Dedeman din Zalău. Numai cum au trecut deja ceva ani de când se tot caută soluţii pentru rezolvarea parcelei de teren care aparţinea de Primăria Zalău, se pare că nu mai aşa de mare grabă nici pentru retailer şi că lucările ar putea fi reluate doar de la anul.

• Pe drumul ce leagă Zalăul de Cluj, luni dimineața, coloana de mașini se întinde cam de unde se termină Zalăul și până unde începe Clujul. Că a început școala, aia studențească, și cum o mașină, acum, costă mai puțin ca o băută ca lumea în weekend, fiecare are o mașină, două, trei… Și să te ții distracție la volan, și dimineața, și pe la ora trei juma’, patru, când se termină serviciile și cursurile la facultă.

• S-a terminat şi ediţia din acest an a Fechetăului, şi Zilele Castanelor şi Balul Vinului şi unii alţii au început deja să se întrebe că ce-or face, că nu se mai întâmplă nimic. De aia pe la Muza Fest nu e îmbulzeală, că nu e cu nici cu dj-ială, nici cu mici, nici cu hăhăială. Eh, da cine să meargă numa’ aşa de amorul artei, la o expoziţie, dacă lipsesc tocmai ingredientele principale, zău aşa.

• Nu vă speriați, nu intrați în panică! Programul de la Deveselu merge conform planului. Ba, mai mult, situația de la Deveselu este excelentă. Președintele știe de ce.

2 comentarii

  1. Anonymous says:

    Sefu, Dedeman e vorba ta retailer romanesc. Esti un ziar de informatie tare!!!

    • Scurt la mână says:

      Șefu, chestiile ăstea cu buline nu sînt informații, sînt pamflete, știi, chestiile ălea satirice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*