Contact  |  în memoria lui Zoli SUSŢINE-NE în promovarea unui altfel de jurnalism. DONEAZÃ orice sumă de bani în contul
Asociaţiei Sălajul pur şi simplu, IBAN: RO93 RZBR 0000 0600 1454 6682, deschis la Raiffeisen Bank Zalău

Scurtișaguri

• S-au pornit alarmele să sune astăzi de mama focului, de nu ştiau bieţii oamenii ce să facă şi se uitau unii la alţii pierduţi, întrebându-se dacă e cazul să părăsească locuinţele şi birourile şi să stea o vreme pe lângă borcanele cu murături, compoturi şi dulceţuri din beci. Unii, mai nevricoşi, au luat-o la fugă, pe uşă afară şi şi-au dus mâna ştreaşină la ochi privind bănuitori către cer, să vadă dacă nu cumva îi paşte vreo ameninţare. Mno, bine că după aia s-a aflat că de fapt ISU face nişte exerciţii de verificare a sistemelor de alarmă şi lumea s-a mai relaxat.

• S-au montat coşuri de gunoi futuriste prin centrul Zalăului. Şi ca să nu aibă nimeni de comentat sau de asociat culoarea cu partidul, s-au pus coşuri albe şi turcoaz. Să vedem dacă mai are cineva ceva de zis. Nu-i exclus ca unii să le vadă pe cele turcoaz, verzi, şi să vrea să arunce bunătate de mici în ele, numa’ aşa de ciudă.

• S-au derulat şi activităţile cuprinse în Olimpiada ţărănească de la Pericei, şi cei de la ăl mai grăieş ziar din judeţ s-au entuziasmat atât de tare încât au făcut-o, cât ai zice peşte, Olimpiada Ţăranului Român de numa’ că nu s-o înecat Bonci bacsi cu mici, bineînţeles, să fim în ton cu vremurile.

• S-au dus demult zilele când echipa de fotbal a României reușea să se califice la vreun turneu mondial ori european, chiar dacă grupa din care făcea parte era grea. Acuma, că așa grupă ușoară n-au mai avut fotbaliatorii mioritici de când fotbalu’, ne-am faultat singuri, apoi, că tot se obișnuiește să-l scuipi pe ăla de faultează, ne-am scuipat de unii singuri. Nu-i nimic, măcar am puse de-o tradiție, recte aceea de a lua bătaie la fotbal pe bandă rulantă, că, se știe, ce-i aia Campionat Mondial, când există figuri, manele, baruri de dat în figuri și alte asemenea ”mondiale”.

• S-au anunţat şi artiştii ce vor concerta sâmbătă, 9 septembrie, la Zilele Nuşfalăului. Şi printre ei, surpriza surprizelor, să moară vecinu’ de ciudă, Anna Lesko, care o să le cânte sătenilor Leagăna barca şi Încălzeşte-mi buzele, aşa de tare că o să se audă până la Şimleu.

• S-au dus şi zilele de vară, da’ nu-i bai că tot toamna se numără una alta, iar în toamna asta la Şimleu Silvaniei o să se numere 5 zile şi 4 nopţi de atmosferă medievală cu cea de-a doua ediţie a festivalului medieval Bathory Fest ce se va desfăşura în perioada 20 – 24 septembrie. Și primarul iar va fi călare. Şi nu-i bai că iar s-or înverzi unii, de fapt nu unii, ci frunzele de pe Măgură. Că de aia ţine la Şimleu vara mai mult.

niciun comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*