Direcţionează 2% pentru un altfel de jurnalism.
Formularul poate fi descărcat AICI
|  Contact  |     Susţine-ne! - DONEAZÃ!    

Scurtișaguri

• Cum vine Cioloş acasă la Pericei şi intră la cumpărături prin Zalău, cum se face aşa vâlvă în târgul de la poalele Meseşului că zici că l-a prins careva pe ăl de Sus de-un picior, şi vreo două, trei zile, numai de asta se vorbeşte printre rafturi în magazine. Ai văzut tu, pe cine ai servit??? Iţi dai tu seama? Pe Cioloş! Voi aţi auzit pe cine a servit? Vă daţi voi seama? Intră aşa şi cumpără fără nicio treabă de zici că ar fi de-un neam cu noi (dar, chiar așa, cum ar trebui să cumpere?). Toată aprecierea pentru Cioloș, dar, totuși, chiar așa? E, sînt bune și băile de mulţime la ceva.

•Tare buni agenţii ăştia de pe la Poliţia locală. Dacă vrei să iei exemplu şi să-i vezi în acţiune, pe slow motion, e destul să ieşi la plimbare în parc. Mai întâi o să-i vezi cum se plimbă agale, mai ceva ca tantile de 80+, cu mâinile la spate, tacticoşi, ca şi cum ar inspecta fiecare metru pătrat, şi apoi cum văd pe cineva care stă un pic mai altfel pe o bancă, cum ţop li se ridică sprâncenele sub caschetă şi rămân cu un picior în aer. Ca apoi să-şi umfle pieptul ca nişte curcani veritabili, să dea târcoale băncii, să-şi dreagă vocea a importanţă de nivel maxim şi să înceapă: hmm, mmm, nggg, agentul P…de la… aşa. Nu prea staţi cum trebuie pe banca asta. Înclinaţia nu e cea potrivită şi ar putea fi interpretată…. nume, vârstă, adresă şi telefon vă rog. După care, mândri nevoie mare, cu notiţele luate şi tema făcută, îşi pot face raportul mulţumiţi, considerând misiunea încheiată. De cei care aruncă hârtii şi flacoane pe jos se ocupă altcineva. Chiar, cine?

• ALERTĂ MAXIMĂ! MIROBOLANT! ȘTIREA CEA MAI ȘTIRE! Un cocalar a păcut pipi pe mașina poliției. Normal, ăsta e clar un breaking news pentru presa sălăjeană. Și a făcut doar pipi. Dacă făcea caca?

• De îţi comanzi ceva pe net şi ai neşansa să-şi fie livrat pachetul prin Urgent Cargus, îţi poţi pune mâinile în cap de la bun început, că o să ai mult de muncă până o să-l recuperezi. Sau dacă ai de primit un pachet din străinătate şi nu te găsesc la telefon şi nici la adresa de domiciliu, în loc să lase un aviz în uşă sau un număr la care să-i poţi contacta sau ceva, ei aruncă pachetul hăpt în fundul depozitului, şi dacă prinzi tu cumva de veste că ar trebui să-ţi ajungă ceva pachet şi suni la ei, poate mai ai o şansă, dacă nu, se întoarce în ţările calde aşa cum a venit. Despre faptul că unii curieri trântesc şi aruncă pachetele fragile ca şi cum ar fi făcute din metal chiar în faţa clienţilor sideraţi, nici nu mai are rost să amintim.

• Faină treaba asta cu ”unde nu te ajută cel de la tine de acasă, vine şi te ajută ăla de departe”. Aşa şi cu Casa Maniu, de câte ori s-a încercat reabilitarea ei cu oameni implicaţi din Sălaj, de fiecare dată rezultatul a fost unul nul. Pe când primarul din Oradea e dispus să încerce să se dea şi peste cap pentru a găsi o modalitate de alocare de fonduri pentru finalizarea lucrărilor în acest an.

• Şi una via Marius Bob: Am fo’ la OPC Sălaj (adică la Protecția consumatorilor). Nu să reclam, ci pentru interesele unei firme neserioase. Fiind chemați între orele 9.00 și 11.00, m-am prezentat la ora 9.30. Adică bine, zic eu. Intru, salut frumos (că eram pentru o firmă neserioasă, după cum ziceam) și ne întâmpină o doamnă cu o întrebare: ”Ce doriți?”. Dialogul s-a încropit fain. Eu: ”Am venit pentru S.C. … ( neserioasa), și am fost chemați între orelele 9.00 și 11.00!”. Ea: ”Aaaaaaa, la colega X! Nu e aici!”. Eu: ”Păi am venit în timp!”. Ea: ”Da, dar colega e plecată pe teren!”. Eu, ca să încerc să mă pun bine cu Opeceu’ (că eram pentru firma neserioasă) jap, hai să bag o glumă: ”Doamnă, am să fac o sesizare la OPC, nu se poate așa!”. Și aștept … aștept, aștept să văd măcar un zâmbet! Văd că se încruntă și începe: ”De ce să faceți sesizare, nu înțelegeți că unii…” – monolog lung și supărat. Mi-au dat lacrimile și mi-a venit să spun ceva, dar m-am oprit la timp. Îi arunc o scuză mică și prăpădită: ”Am glumit!”, iar ea, pe un ton autoritar: ”Nu se glumește cu așa ceva! Să veniți luni!”. M-am bucurat că nu mi-a dat amendă pentru o glumă neadecvată pentru consumul populației, sau, mai rău, expirată! Amenda poate fi pânp la 20.000 de lei!

niciun comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*