|  Contact  | SUSŢINE-NE în promovarea unui altfel de jurnalism. DONEAZÃ orice sumă de bani în contul
Asociaţiei Sălajul pur şi simplu, IBAN: RO93 RZBR 0000 0600 1454 6682, deschis la Raiffeisen Bank Zalău
A apărut numărul 14 (noiembrie) al revistei. Revista poate fi achiziţionată de la chioşcul de ziare de lângă Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău, ori poate fi comandată on-line, la adresa de e-mail: salajulpursisimplu@gmail.com. Preţul unei reviste: 10 lei.

Scurtișaguri

• ”Trei copii de 16 și 17 ani și un bărbat de 37 de ani din Jibou prinși la furat de lemne”. Așa zice un titlu mare, alb pe negru (ca să nu fie negru pe alb, ca la alții), din Graiul Sălajului. La prima vedere pare o problemă de matematică pentru elevii de gimnaziu, unde se caută vârsta celui de-al treilea copil, că bărbatul, e clar, are 37 de ani. Ce mai e clar e că au fost prinși la tăiat de lemne. Ee, aici intervine elementul lipsă, pe care Artur a uitat să-l introducă în ecuație, și anume al treilea copil era… Pinochio. El, Pinochio, fiind făcut din lemn, clar, a fost confundat cu un copac. Acuma, că e clar cine e al treilea copil, rămâne întrebarea: ce vârstă are el?

• Încă n-am aflat ce vârstă are Pinochio, nu de alta, dar la Graiul încă se fac calcule precise. Am aflat, însă, despre noile coduri de avertizare meteo. Da, așa știam și noi, că sînt trei culori cunosc pe lume, recte, galben, portocaliu și roșu, plus încă unul, pe care nu-l bagă nimeni în seamă, cel verde, care zice că dacă-i verde, nu-i bai cu vremea. Ietete că nu-i așa. Aflăm asta din Sălăjeanul, unde Ioana ne spune, ca să se știe, că ”La început de primăvară calendaristică, Judeţul Sălaj se află sub Cod Galben Galben de ger”. E clar clar. Gerul e călare călare peste județ și o să înghețăm de frig frig.

• Mno, că s-a dus baba cu colacii şi vremurile când puteai trimite pe cineva să ia bilete la meciurile de handbal ale HC Zalău. După noile reguli, se pot cumpăra maximum 10 bilete de către o persoană, ca să nu se epuizeze prea repede şi să fie lumea nemulţumită. Asta ca asta, dar una peste alta, s-a anunțat că biletele se pun în vânzare astăzi (n.r. vineri) de la ora 15:00, oră la care se deschide și casa. Când colo, ce să vezi, cum necum, că vineri la ora 14:20 nu mai era niciun bilet din cele 900, iar lumea nervoasă a început să vocifereze și să urle în gura mare după conducere. Au înțeles și ei și știe toată lumea că unii își rezervă biletele dinainte, dar când sala are 900 de locuri… ce-i mult îi mult….

• De te-a lovit pofta sau nevoia şi te-a pus ceasul rău să-ţi iei miez de nucă de la Kaufland, rău ai făcut. Nu de alta, dar de atâta stat în magazin s-a făcut şi rânced şi amar şi îi numa’ bun de aruncat pe foc.

• Nu zice nimeni că îi uşor cu atâta zăpada iarna în Sălaj, dar nici nu ai cum să nu vezi, mai ales dacă faci naveta Zalău – Cluj, că de îndată ce treci în celălalt judeţ, drumu-i curăţat ca în palmă.

2 comentarii

  1. Anonymous says:

    Scurt la mână,thanks a lot for the article post. Much thanks again. Fantastic.

  2. ion says:

    Felicitari Gheorghe Sana pentru managementul de calitate de la HC Zalau!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*