DONEAZÃ!  Susţine-ne   in promovarea unui altfel de jurnalism
Asociaţia Sălajul pur şi simplu     27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank     |  Contact  |

Proiect de stopare a plicului de bani pentru medici

Potrivit unui proiect de lege, depus la Senat, se intenţionează stoparea practicii “plicul pentru medic”. Legea aflată în lucru precizează că pacientul poate oferi donaţii doar unităţii sanitare unde a fost îngrijit dar nu şi medicilor, urmând ca donaţiile primite să fie afişate în fiecare lună pe o pagină web creată de Ministerul Sănătăţii.

„Pacientul poate oferi donaţii unităţii sanitare unde a fost îngrijit, cu repectarea legii”,  se arată în proiectul de lege, care modifică articolul nr. 34 din Legea drepturilor pacienţilor nr. 46/2003.

Actualul articol 34 din Legea drepturilor pacientului, prevede faptul că poate oferi angajaţilor sau unităţii unde a fost îngrijit plăţi suplimentare sau donaţii, cu respectarea legi.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis în mod oficial că „fapta medicului angajat cu contract de muncă într-o unitate spitalicească din sistemul public de sănătate de a primi plăţi suplimentare sau donaţii de la pacienţi nu constituie o exercitare a unui drept recunoscut de lege”, urmând a fi angajată răspunderea penală a acestuia, se precizează în expunerea de motive a actului normativ.

Până acum proiectul depus la Senat a fost semnat de mai mulţi parlamentari, Camera deputaţilor având for decizional pentru acest proiect de lege.

1 comentariu

  1. Anonymous says:

    Dacă nu dai bani nu te baga in seama .Trebuie să se termine cu asta să nu se mai dea plic doar sunt platiti să-și facă treaba.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*