DONEAZÃ!  Susţine-ne  
Asociaţia Sălajul pur şi simplu  27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank
|  Contact  |

Orchestra Allegria, la superlativ. Aplauzele publicului au prelungit concertul de la Zalău

Orchestrei Allegria, la superlativ. Aplauzele publicului au prelungit concertul de la ZalăuOrchestra de muzică simfonică din Cluj Napoca, condusă de dirijorul Vlad Agachi, a revenit la Zalău, iar seara de marți, 10 mai, a fost una cât se poate de plăcută atât pentru public, cât și pentru membrii orchesteri, aplauzele prelungindu-se atât de mult încât membrii orchestrei au hotărât să-și prelungească reprezentația. La fel ca și în luma martie, publicul a apreciat atât calitățile dirijorului Vlad Agachi, a solistului violinist Ilian Gârneț și a orchestrei, dar și felul în care dirijorul a înțeles să-și aducă publicul aproape, interacționând cu el și făcând până la urmă o lecție de cultură muzicală. Printre compozitorii interpretați la Zalău s-au numărat nume din cele mai cunoscute precum: Beethoven, Mozart, Ravel, Strauss, Brahms și Enescu.

Și chiar dacă în luna martie dirijorul mărturisea că îi place să-și înceapă concertele cu Mozart, care se potrivește mai mult cu genul de muzică abordat de orchestra Allegria, de data aceasta a ales să înceapă cu Simfonia a V-a de Bethoven, care se potrivește, de altfel, la fel de bine cu genul preferat în abordările orchestrei. Bineînțeles că din program nu a lipsit nici valsul, de data aceasta Uvertura la opereta Liliacul, care a fost îndelung recompensat cu aplauze. Cireașa de pe tort a venit în finalul concertului cu Rapsodia 1 a lui George Enescu, care i-a sensibilizat atât de mult pe cei prezenți, încât solistul violinist Ilian Gârneț a revenit pe scenă cu alte piese, iar dirijorul a mulțumit publicului interpretând și Oda bucuriei a lui Beethoven, pentru a marca și Ziua Europei.

Și uite că zălăuanii au ajuns să răspundă pozitiv, într-un număr din ce în ce mai mare, la actele de cultură de acest gen, care au lipsit multă vreme din peisajul orașului.

Orchestrei Allegria, la superlativ. Aplauzele publicului au prelungit concertul de la ZalăuOrchestrei Allegria, la superlativ. Aplauzele publicului au prelungit concertul de la Zalău
 
  

niciun comentariu

Lasă un comentariu