DONEAZÃ!  Susţine-ne   in promovarea unui altfel de jurnalism
Asociaţia Sălajul pur şi simplu     27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank     |  Contact  |

Filarmonica de Stat „Dinu Lipatti” din Satu-Mare a primit aprecierea publicului zălăuan

Concertul simfonic ”Bijuterii muzicale” susţinut de Filarmonica de Stat „Dinu Lipatti” din Satu-Mare, cu sala plină, la Zalău, miercuri, 6 februarie 2019, a ridicat publicul în picioare, fiind îndelung aplaudat.

Dirijorul Franz Lamprecht şi orchestra sătmăreană au impresionat publicul zălăuan atât prin interpretarea deosebită, dar mai ales prin repertoriul ales. Zălăuanii au apreciat varietatea repertoriului, care a abordat pagini celebre de vals, tarantelă napolitană, jazz, operetă şi tango.

Franz Lamprecht a frecventat cursurile de dirijorat ale Academiei de Muzică din Dusseldorf, unde conduce şi acum propriile sale serii de concerte. Acesta concertează, de altfel, la Londra, Bruxelles, Roma, Salzburg, Paris, Israel, Bulgaria, Polonia, România, Ungaria, Republica Cehă, Republica Slovacă, SUA şi Mexico.

Invitaţii de onoare ai spectacolului, care au ocupat locurile din lojă, au fost olimpicii judeţului, reuşita acestora fiind răsplătită din plin de aplauzele celor din sală.

O bună parte din concert a scos în faţă operele lui F. Lehăr, G. Rossini, A.I. Webber, F. Villanueva, J. Brubaker, F von Suppe, L. Anderson, G.M. Rodriguez, Jr. J. Strauss.

Concertul s-a încheiat cu un bis care a adus The Conquest of Paradise. Aprecierea zălăuanilor a venit din suflet şi a putut fi măsurată în final când publicul a aplaudat în picioare, îndelung, prestaţia dirijorului şi a Filarmonicii de Stat „Dinu Lipatti” din Satu-Mare.

Evenimentul a fost organizat de Rotary Club Zalău, Primăria Municipiului Zalău, Casa Municipală de Cultură Zalău şi Casa de Cultură a Sindicatelor din Zalău.niciun comentariu

Lasă un comentariu