DONEAZÃ!  Susţine-ne  
Asociaţia Sălajul pur şi simplu  27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank
|  Contact  |

Fără iubire n-ar fi logos, iar fără logos n-ar fi iubire

De când cresc nu mai cuprind infinitul în palme. Mă pierd într-un materialism morbid, periculos, ademenitor. Mă sting amintirile cu oameni goi de sentimente, mă lovesc de ziduri de aramă construite de o societate chinuită de ideea perfecțiunii.

Nu caut să fiu unul din oamenii care ating perfecțiunea, mă mulțumesc cu modestia oamenilor demni și curați la suflet. Mă lupt cu mine însămi, rup flori de iasomie din Eden pentru oamenii frumoși la suflet și cobor stele de pe cer pentru cei care iubesc. Sunt gata să prăvălesc întreg pământul când simt tremurul unei iubiri jertfitoare, a unei iubiri pure, curate, în care se oglindește eternitatea. În viziunea mea, autenticul destinului surprinde misterul vieții omului: un sac de oase în care este îngropată o fărâmă dumnezeiască: sufletul.

Încărcat de suferințe și dorințe acerbe, de sentimente și lacrimi înnodate, de păcate și virtuți umane, în suflet ni se picură viața, speranța. În el adăpostim atâtea dureri cusute adânc, atâtea iubiri târzii, atâtea cautări enigmatice încât profunzimea lui nu poate fi descrisă în cuvinte.

Se spune că pe Dumnezeu îl găsim între două bătăi de inimă. Se prea poate ca, în societatea secularizată de azi, să-l ținem pe Dumnezeu în întunericul și derizoriul interiorului nostru. Ne lipsește cordialitatea omului de țară, a omului care nu trezește suspiciuni morale ori frământări la nivel interior.

Avem multe lipsuri, cu toate astea, însă, suntem iubiți în taină. În suferință regăsim răspunsuri căutate de o viață, printre picurii de ploaie plângem fără să fim observați, în somn trăim vieți paralele, în durere ne regăsim umili, smeriți și goi, așa cum am fost la început. În proză evadăm din monotonie și plictis, în poezie cucerim inimi, iar in realitate suntem niște hoinari ce valsează trist, pe melodii vechi. În esență suntem niște ființe complexe care trăim prin iubire și logos.

Fără iubire n-ar fi logos, iar fără logos n-ar fi iubire.
 
  

niciun comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.