DONEAZÃ!  Susţine-ne  
Asociaţia Sălajul pur şi simplu  27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank
|  Contact  |

De ziua lor, femeile fac… ce vor

Ziua internațională a femeii este marcată în toată lumea în data de 8 Martie, unele state declarând-o ca fiind zi liberă legală. Și la noi în țară se păstrează această sărbătoare pentru doamne și domnișoare, mai puțin partea cu ”învoirea” de la locul de muncă. Chiar și așa, anul acesta, 8 Martie cade într-o zi de duminică, astfel încât femeile de pretutindeni vor putea avea parte de răsfățul cuvenit.

Clipe doar pentru “ele”

Pentru că avem nevoie de o zi doar a noastră. Oricât de mult am vrea să spunem că suntem emancipate, că avem drepturi egale cu bărbații, teoria este una, practica nu prea ne ajută. Cel puțin, nu în privința atribuțiilor gospodărești ce ne revin, în mare parte, nouă. Cu atât mai mult cu cât includ aici și activitățile ce implică pe cei mai mici membri ai familiei.
Așadar, între alergătura de la job și treburile casei, trebuie să căutăm timp și pentru noi. Indiferent de statutul avut, domnișoare, doamne, mame, bunici, fiecare dintre noi trebuie să găsim câteva clipe pentru ceva din ce ne dorim. Astfel, să trecem la gânduri mai pozitive și să profităm maxim de această zi dedicată femeilor.

Sfaturi pentru o zi specială

Indiferent unde ne aflăm, să ținem minte să facem de 8 Martie ceva special pentru noi, atât cât sa ne simțim mai răsfățate decât în celelalte zile.
Spre exemplu, o ieșire în oraș alături de prietene, la o cafea, la un suc ori, de ce nu, la un pahar de vin sau altă băutură fină ar putea fi o alegere potrivită pentru a marca ziua femeii. Deși probabil că ocazional reușiți să vă mai întâlniți în această formulă, să rețineți acum să ridicați paharele în cinstea voastră.

Există variante și pentru doamnele sau domnișoarele care doresc să petreacă ceva mai mult. Amintesc aici de cluburile de noapte în care se organizează show-uri speciale, unele dintre cele mai piperate, doar pentru dame. În aceste cazuri e strict o chestiune de gusturi, uneori ieșirea din rutină și puțin non-conformism aducând o pată de culoare în rutina zilnică.
O cină romantică alături de partener poate fi de asemenea o idee bună, fie la restaurantul preferat, la care aveți grijă să vă faceți rezervare din timp, fie acasă, în această ultimă variantă doar dacă bărbatul se ocupă de tot ce înseamnă pregătirea meniului, inclusiv servirea preparatelor. Să nu uităm, noi suntem sărbătoritele și vrem să fim tratate ca atare.

Mai putem trece pe listă o programare la un spa, care să aibă incluse ședințe de masaj și alte servicii de relaxare, de înfrumusețare. Deși nu prea găsim spa-uri în județul Sălaj, putem alege o astfel de locație în județele învecinate.

De asemenea, putem prelungi această zi ca început de concediu fie la noi în țară, fie în străinătate. Dar nu trebuie să mergem departe de casă pentru a ne simți excelent. Grădina Botanică din Jibou este o destinație perfectă pentru a petrece ziua de duminică, mai ales că în această perioadă se arată niște peisaje superbe. Iar dacă vremea permite, o plimbare ce vă poate aduce o stare de bine este prin pădurile de pe Muntele Meseș, pe Măgura ori promenada râului Crasna din Șimleul Silvaniei sau la castelul din Cehu Silvaniei. Cu siguranță acum, la început de primăvară, veți găsi în natură liniște și relaxare la aer curat.

Mama, cea mai iubită femeie

Dar, indiferent unde suntem, cu cine suntem, cel mai important este să ne petrecem această zi zâmbind că suntem femei. Pentru că a fi femeie este un lucru deosebit, cel mai mare privilegiu fiind acela de a da naștere unei vieți. Pentru că această zi este una specială mai ales pentru mame. Prin urmare, să vă aduceți aminte să le vizitați cu o floare și o îmbrățișare caldă. Puteți opta și pentru cadouri mai scumpe, cum ar fi parfumuri fine, ceasuri de firmă, bijuterii etc. dar și pentru cadouri simbolice, cum sunt produsele personalizate hand-made, la mare căutare în ultima perioadă. Însă, indiferent de alegerea făcută, pentru mame cel mai frumos cadou ce poate fi oferit din partea copiilor rămâne acel unic și sincer “te iubesc, mama!”.

Să aveți o primăvară minunată! 
 
  

niciun comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.