R E D I R E C T I O N E A Z à 3,5%  

   D O N E A Z Ã!   Susţine-ne!     
|  CONTACT  |

Cultura din Grădină, eveniment cultural independent dedicat Zilei Internaționale a Toleranței

Sub genericul ”Voie bună și cultură în comuna Hida”, de Ziua Internațională a Toleranței va avea loc evenimentul ”Cultura din Grădină”, organizat de PANA CORBULUI S.R.L și găzduit în grădina lui Valer, în localitatea Hida, strada Avram Iancu nr.66, între orele 11.00 – 23.00. 

Sergiu CORBU Boldor, inițiatorul Proiectului Muzical CORBU, și Luiza Mitu, împreună cu Valer, gazda evenimentului, vor dedica ziua de 16 noiembrie unui șir de activități artistice care au în centru toleranța. 

Program:

Cât de mult contează să ne respectăm între noi, să acceptăm că suntem diferiți, dar putem să fim creativi împreună? Iată câteva subiecte care vor fi discutate sâmbătă de la ora 14.00. 

14.00 – Dezbatere publică: Toleranța ca gest creativ 

Cât de important este să știm cum, ce și când să mâncăm? Ce toleranță avem la hrana pe care o consumăm? Ce impact are vinul asupra corpului și minții noastre? Aflăm toate acestea la ora 16.00

16.00 – Toleranța în bucătărie cu Serghei Savin și Valer 

              Toleranța vinului cu Cristian Jugrestan 

De ce teatrul, de ce muzica, ce toleranță avem față de artă? Vedem, ascultăm, ne bucurăm de toate acestea în a doua parte a zilei, începând cu ora 18.00. 

18.00 – Adrian Voichițescu în spectacolul vieții: Omul de Serviciu 

19.00 – ne încălzim muzical cu Dj Emma

21.00 – jazzy mood made in Hida cu Răzvan Meseșean  

20.00 – Mierla Neagră

22.00 – Sergiu CORBU Boldor în Blana con Dios. Starea 23 

“Cum faci să te bucuri de oameni, de muzică, de discuții bune, de prieteni Avem timp să ne cunoaștem și să ne bucurăm de toate acestea la focul de după eveniment”, spun organizatorii.   

Scopul evenimentului Cultura din Grădină este conștientizarea importanței educației în dezvoltarea individuală (armonizarea dimensiunilor: mental, emotional, fizic), socială (permite găsirea locului personal în varitatea contextului social), cosmică (destinul planetar al omului).

În 1995, pe 16 noiembrie, statele membre UNESCO au adoptat, în cadrul unei conferințe organizate la Paris, Declarația principiilor toleranței. Toleranța presupune respectul, acceptarea și aprecierea diversității și bogăției culturale, indiferent de sex, etnie, religie, apartenență socială. Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite le-a recomandat ţărilor care fac parte din acest for să celebreze, în fiecare an această zi, prin acţiuni de promovare a păcii şi înţelegerii.



niciun comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *