DONEAZÃ!  Susţine-ne  
Asociaţia Sălajul pur şi simplu  27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank
|  Contact  |

Covor roşu, concert de jazz internaţional şi… I am an Englishman in Zalău

Zălăuanii au avut parte de covor roşu şi un spectacol de jazz elegant şi complex cu trupa David & The Six Martini Band, într-o atmosferă cât se poate de jovială şi exuberantă, cu un joc de lumini şi umbre care au creat cadrul specific unui spectacol de gală.

Piesele abordate au păstrat atmosfera de exuberanţă de la început până la sfârşit, făcând parte din repertoriul internaţional de jazz cu accente pop, rock, R&B, standard, swing, blues. Şi cum solistul trupei, David Todoran, alături de Adela Todoran au ştiut să întreţină atmosfera festivă şi să interacţioneze cu publicul cât se poate de cald şi de plăcut, răspunsul celor din sală a fost pe măsură.

Introducerea în atmosfera festivă a fost făcută încă de la intrare, când spectatorii au păşit pe covorul roşu pe ritmuri de jazz, acompaniaţi de Fanfara Promenada, iar piesa de debut Take Five şi jocul de lumini au anticipat o seară minunată, în care publicul i-a acompaniat pe cei de pe scenă fie cu aplauze, fie din voce.

What a wonderful world – Louis Armstrong, At last – Etta Jane, Something Stupid – Frank Sinatra au fost piesele de început care au încântat publicul, urmate de un jazz mai melodios cu influenţe blues: Cea mai frumoasă zi – Alexandru Indrieş şi Ce bine că eşti – Nicu Alifantis. De la jazzul cu influenţe blues s-a trecut la un jazz standard gen Nat King Cole şi un jazz cu influenţe swing. Nu au lipsit nici Stevie Wonder şi Aretha Franklin. Sting cu I am an Englishman in New York şi felul în care David s-a jucat cu versurile cîntând I am an Englishman in Zalău a făcut deliciul publicului, alături de Hit the road Jack – Ray Charles. La fel de pe placul publicului au fost şi These boots are made for walking – Nancy Sinatra, dar şi Je Veux, Damn your eyes. Cele două ore de jazz au trecut foarte repede şi publicul s-a despărţit de cei de pe scenă cu încântarea celui care s-a umplut de muzică de calitate, dar şi cu regretul că s-a terminat.

Prin acest eveniment Zalăul este prezent pentru a V-a oară pe harta globală a muzicii jazz și în rețeaua națională, alăturându-se unor orașe precum Cluj-Napoca, Alba Iulia, Oradea și București, unde se organizează multiple manifestări de jazz cu tradiție (Jazz Day la sfârșitul lunii aprilie; Transilvania Jazz Festival; Alba Jazz; etc).

Evenimentul a fost organizat de Primăria Municipiului Zalău, Casa Municipală de Cultură Zalău și Asociația Transilvania Cultural Nord Vest, sub patronajul UNESCO.

  • David&The_Six_Martini_Band_Zalau_4
  • David&The_Six_Martini_Band_Zalau_5
  • concert_Jazz_Zalau_1
  • concert_Jazz_Zalau_2
  • David&The_Six_Martini_Band_Zalau_1
  • David&The_Six_Martini_Band_Zalau_2
  • David&The_Six_Martini_Band_Zalau_3
  • David&The_Six_Martini_Band_Zalau_6
  • David&The_Six_Martini_Band_Zalau_7
  • David&The_Six_Martini_Band_Zalau_8 
  

niciun comentariu

Lasă un comentariu