|  Contact  |     Susţine-ne! - DONEAZÃ!    

Concert simfonic la Zalău

Grupul Vocal Anatholis și Miniorchestra Classis din Cluj-Napoca vor suține un concert simfonic marți, 23 ianuarie 2018, ora 1800, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Zalău, un eveniment organizat de Primăria Municipiului Zalău, Casa Municipală de Cultură Zalău, Rotary Club Zalău și Casa de Cultură a Sindicatelor.

Intrarea liberă, pe bază de invitații, în limita locurilor disponibile.

Invitațiile se pot ridica de la sediul Casei Municipale de Cultură Zalău, începând cu data de 18 ianuarie 2018, după următorul program: luni-joi: 10:00-17:00; vineri: 10:00-14:00.

Grupul Vocal Anatholis este primul grup vocal ce abordează genul pop-operă din Cluj Napoca.

A fost fondat în 1995 de actualul coordonator artisic, tenorul Florin Pop. Alături de acesta, din grup mai fac parte: baritonul Bogdan Nistor, basul Alexandru Stelian Simonfi, și tenorul Gelu Moldovan, acompaniați la pian de Krisztian Kosa. Toți membrii grupului sunt absolvenți ai Academiei de Muzică Gheorghe Dima și în prezent soliști ai Operei Naționale din Cluj-Napoca, având o vastă experiență scenică. Pe plan artistic Grupul Vocal Anatholis colaborează îndeaproape cu mezzo-soprana Cristina Damian, și cu soprana Ștefania Barz.

În 2005, Grupul Vocal Anatholis și-a început activitatea concertistică, participând la evenimente corporate, dar și la gale de binefacere, și concerte în aer liber. Colaborează de asemenea cu instituții de cultură din întreagă țară, cum ar fi: Filarmonicile din Târgu Mureș, Sibiu și Oradea, Centrul pentru cultură Bistrița, dar și cu Operele din Timișoara și Galați.

Printre colaboratorii privați am putea enumera: Rotary Club, Lion’s Club, Asociația Femeilor de Afaceri, A.C.I., Dacia Feleac, Electrogrup, Global Invest, Agressione, Arts Café, Marmatia, Vitrina Advertising, Amprenta Advertising, Perfect Travel, Societatea pentru Studiul Neuroprotecției și Neuroplasticității, Ever NeuroPharma.

Unul dintre cele mai importante evenimente la care a participat Grupul Vocal Anatholis a fost recepția oficială cu ocazia vizitei la Cluj-Napoca a Excelenței Sale Paul Brummell, ambasadorul Mării Britanii în România, și a Excelenței Sale Werner Hans Lauk, ambasadorul Germaniei la București, în vederea semnării unui protocol economic.

În plan internațional am avut deosebita plăcere să fim invitați ai Academiei di Romania din Roma, și de asemenea, ai Centrelor Culturale Române din Veneția și Padova. Activitatea concertistică continuă și în Lugano – Elveția, Freiburg – Germania, Alicante și Murcia – Spania, și în Matera – Italia.

În repertoriul Grupul Vocal Anatholis putem regăsi arii și duete celebre din opere și operete, canzonette, precum și alte cântece din creația clasică românească și internațională.

niciun comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*