DONEAZÃ!  Susţine-ne   in promovarea unui altfel de jurnalism
Asociaţia Sălajul pur şi simplu     27968875
IBAN: RO93RZBR0000060014546682
Raiffeisen Bank     |  Contact  |

Actorii din Mediaş au amuzat publicul zălăuan punându-l faţă în faţă cu familia Gorobete

Piesa „Ai lu’ Gorobete” , în interpretarea actorilor din trupa „Noi și… Atât” Mediaș, a destins publicul zălăuan, ce a umplut sala de spectacole a clădirii Transilvania, în seara de joi, 22 februarie. Actorii au oferit momente pline de umor de situaţie şi limbaj, în care metehnele românești au fost ironizate savuros, într-un șir de scene petrecute în bătătura lui Ilie Gorobete. Printre cele mai gustate scene au fost cele oferite de cumnatul neamţ a lui Ilie Gorobete, care pus faţă în faţă cu viaţa la ţară în spaţiul românesc – toaleta în fundul curţii, câinii liberi pe uliţă, furtul din buzunare în mijloacele de transport, băutul de ţuică şi vin -, reacţionează cât se poate de haios, stârnind simpatia publicului. Hans învaţă, de altfel, limba şi obiceiurile româneşti destul de repede, astfel că la finalul piesei este pregătit să facă faţă chiar şi organizării unei campanii electorale pentru funcţia de primar. Toată piesa este construită pe un lung şir de surprize pe care le oferă, pe rând, fiecare membru al familiei Gorobete. Astfel, Ilie Gorobete află că va fi bunic, apoi descoperă că fiul cel mic s-a tuns punk, ori că fiul cel mare are o prietenă de culoare, Ildiko.

Piesa, scrisă de Radu Gabriel (fost membru al grupului ”Vouă”), este un colaj alcătuit din cele mai bune momente cu familia Gorobete, scrisă în urma succesului înregistrat cu serialul de televiziune „Ai lu’ Gorobete”.

Din distribuție fac parte: Ilie Gorobete – Gabi Medeșan, Vergil fratele mare – Popa Dan, Ninel-fratele mic – Sebastian Pop, Aurica, Veronica – Alexandra Popa, fiica Maria – Iulia Oltean, cumnatul Hans – Rareș Ciobănașu, polițistul Cornel – Raphael Toth, vecina Norica – Gabriela Feher, Dinel – Diana Bădescu, Ildiko – Fodor Daniela.

Evenimentul a fost organizat de Primăria Municipiului Zalău, Casa Municipală de Cultură Zalău, Direcția Județeană pentru Cultură Sălaj și Asociația Trupa de teatru „Noi și… Atât” din Mediaș, spectacolul urmând să fie jucat şi în faţa şimleuanilor, vineri 23 februarie.

  • gorobete_zalau__2_
  • gorobete_zalau__7_
  • gorobete_zalau__1_
  • gorobete_zalau__3_
  • gorobete_zalau__4_
  • gorobete_zalau__5_
  • gorobete_zalau__6_

...

niciun comentariu

Lasă un comentariu