Contact  |  în memoria lui Zoli SUSŢINE-NE în promovarea unui altfel de jurnalism. DONEAZÃ orice sumă de bani în contul
Asociaţiei Sălajul pur şi simplu, IBAN: RO93 RZBR 0000 0600 1454 6682, deschis la Raiffeisen Bank Zalău
Directioneaza 2% pentru un altfel de jurnalism. Formularul poate fi descarcat AICI

A X-a ediție a Zilelor Revistei „Caiete Silvane”, eveniment-gazdă de promovare a culturii

Un loc unde cultura devine laitmotiv, iar timpul, mereu prins într-o gălăgie grăbită de-un du-te-vino continuu, își face timp, timp de două zile, să adune scriitori, versuri, cărți, sunete într-o piramidă de valori culturale autentice. Printr-un efort susținut, de 10 ani încoace, această revistă își sărbătorește colaboratorii și cititorii, îi adună la un loc și îi face mândri să fi participat cândva, cu un rând și o idee, la construcția celor 12 ani de apariție a prestigioasei reviste de cultură. Unde mai pui lansările de carte prilejuite de acest eveniment, lecturile publice, momentele artistice care se întrepătrund armonios într-un un mozaic de subiecte, de invocări, de gânduri, de posibilități, de trăiri, de catrene ori rânduri albe, pline de lumină.

În cultură nu e vorba de cantitate, ci de calitate

Dacă în lumea matematicii 1+1=2, ca autor din lumea cuvintelor unu plus unu este egal cu infinitul, iar pentru cititor reprezintă un exercițiu complex în care încearcă să găsească necunoscuta unu, s-o identifice pe cealaltă necunoscută unu, să adune sensuri și să spere la un înțeles intenționat de autor. Suma ca rezultat e posibilă doar în acest cadru de înțelegere. Și dacă tot vorbim de rezultate, singurul rezultat cu adevărat relevant este actul sau ideea de cultură care cultivă o sămânță prețioasă.
Autorii cărților lansate nu pot fi numărați, ei nu sunt o sumă, nu sunt tabele, altfel s-ar pierde puritatea termenului și scopul final al investiției lor de timp și resurse în acte culturale. În cultură nu e vorba despre cantitate, ci despre calitate. Și cum cultura nu e un mijloc numai bun de folosit pentru a înșira o sumă de autori, ci un scop, acela de a lărgi posibilitățile de cunoaștere ale celor care orbecăiesc și au nevoie de lumină, să răsfoim paginile acestei reviste pentru că doar în acest fel îi putem întâlni pe semănătorii culturii, doar așa putem deveni câmpuri fertile, și doar așa, cu adevărat, îi putem ura revistei un onest „La mulți ani!”.
Pe final, că tot explorăm un tărâm subiectiv, și deci, nu ne împiedicăm de indicatoarele genurilor informative, notăm, sărind peste omniprezentele vorbe bune de speech, ceva ce merită amintit din discursurile ținute la acest eveniment: Banii alocați culturii nu sunt cheltuieli, ci investiții!

  • zilele_caiete_silvane_10__7_
  • zilele_caiete_silvane_10__5_
  • zilele_caiete_silvane_10__1_
  • zilele_caiete_silvane_10__2_
  • zilele_caiete_silvane_10__3_
  • zilele_caiete_silvane_10__4_
  • zilele_caiete_silvane_10__6_

niciun comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*